Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Valencia opererad; United drar sig ur Milk Cup; United värvar ung belgare

 • Manchester United avslutade säsongen genom att spela 0-0 mot Hull på bortaplan. Marouane Fellaini blev utvisad och kommer därför att vara avstängd i de tre första ligamatcherna nästa säsong. United slutade därmed fyra i ligan och får spela Champions League-kval i augusti.
 • Manchester United höll sin årliga Player of the Year Awards-gala. David de Gea utsågs till årets Unitedspelare, både av supportrarna och av spelarna. Det var andra året i rad som De Gea vann dubbeln. Andreas Pereira prisades som årets U21-spelare, Axel Tuanzebe som årets unga spelare och Juan Mata fick pris för årets mål. Galan stals dock av Louis van Gaal som höll ett episkt tal.
 • Memphis Depay har varit på besök hos Manchester United och klarat den obligatoriska läkarundersökningen. Övergången kommer formellt att avslutas när transferfönstret öppnar i juni.
 • United har meddelat att Radamel Falcao återvänder till Monaco efter sitt säsongslånga lån.
 • Manchester United har, enligt belgiska rapporter, värvat Ilias Moutha-Sebtaoui, en 16 år gammal målvakt, från Standar Liege.
 • Uniteds U21-lag spelar förlorade borta mot Manchester city med 3-1 i säsongens sista ligamatch. Ashley Fletcher gjorde Uniteds mål. Förlusten var dock av ringa betydelse då United redan hade säkrat ligatiteln.
 • Manchester United har beslutat att inte ställa upp i Milk Cup, en prestigefull ungdomsturnering man har deltagit i 25 år i rad.

Nyhetsbörsen kan innehålla spår av åsikter, sarkasm, ironi och dålig humor.

Nyhetsbörsen fortsätter här »

Publicerat:
2015-05-27,
18.11
Publicerat av:
Mikael Krekula
Publicerat:
2015-05-27,
17.31
Publicerat av:
Mikael Krekula
Publicerat:
2015-05-26,
19.25
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Sir Matt Busby 106 år

Publicerat:
2015-05-26,
19.23
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Oh, what a night

Publicerat:
2015-05-26,
19.22
Publicerat av:
Mikael Österdahl

David Squires tecknar Louis van Gaal

Hoppa till Guardian för den fulla versionen.

Publicerat:
2015-05-26,
19.19
Publicerat av:
Mikael Österdahl

De Gea ensam Unitedspelare i landslaget

David de Gea var ensam Unitedspelare är förbundskapten Vicente del Bosque idag tog ut landslagstruppen inför landskamperna mot Costa Rica och Vitryssland. Således ingen landslagsdebut för Ander Herrera den här gången heller. Juan Mata fortsätter också att vara utanför truppen.

Publicerat:
2015-05-26,
18.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl

West Ham till Europa League

Premier League meddelar att West Ham vann Fair Play-ligan i Premier League och eftersom den engelska ligan är en av Europas vänligaste får West Ham en av platserna i Europa League som är avsedda för Fair Play-vinnare. Glädjande för alla West Ham-spelare som nu slipper oroa sig för vad de ska göra på semestern. West Ham går nämligen in i kvalomgång 1, där den första matchen spelas redan den 2 juli.

England har, förutom Fair Play-platsen, ytterligare tre platser i Europa League eller Europa League-kvalet. FA-cupvinnaren och ligafemman går direkt in i gruppspelet medan ligacupvinnaren går in i kvalomgång 3.

Tottenham får alltså en plats i gruppspelet.

Eftersom ligacupvinnaren Chelsea redan var klara för Champions League går deras plats till ligasexan Liverpool. Om Aston Villa vinner FA-cupen gör de alltså Tottenham sällskap i gruppspelet men om Arsenal vinner går platsen till Liverpool och då får sjuan Southampton en plats i kvalet. Tiden då cupfinalförlorarna fick en tröstplats när cupvinnaren redan var kvalificerad är nämligen förbi.

Publicerat:
2015-05-26,
18.37
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Valencia opererad, kan missa Copa America

Mark Ogden på Telegraph rapporterar att Antonio Valencia har varit hos doktorn för att plocka bort skruvar från sin vänstra vrist. Skruvarna fanns där sedan Valencia opererades för sin allvarliga fotskada i september 2010. Operationen innebär att Valencia förväntas missa Copa America, då Valencia ska behöva minst två veckor för att rehabilitera sig.

Märkligt nog ska Ecuadors fotbollsförbund inte ha varit informerade om operationen.

Copa America inleds den 11 juni, återstår att se om det blir med eller utan Valencia. Någon fara för försäsongen ska det emellertid inte vara.

Publicerat:
2015-05-26,
18.28
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Abel Hernandez anklagad för våldsamt uppträdande

Hulls anfallare Abel Hernandez kommer att bli avstängd i tre matcher sedan han i söndags boxade Phil Jones i magen. Detta står klart sedan domaren meddelade att han missade incidenten vilket gav FA möjligheten att granska situationen. Föga överraskande tyckte FA:s panel att tilltaget var värt en utvisning och Hernandez blev anklagad för våldsamt uppträdande. Detta meddelar FA på sin hemsida.

Formellt har inte Hernandez blivit avstängd än, då Hernandez har rätten att uttala sig innan FA:s dom faller. Senast imorgon kväll ska Hernandez svara på anklagan. Han har några olika alternativ men allt annat än att han erkänner sig skyldig vore vansinne.

Publicerat:
2015-05-26,
18.19
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ryktesbörsen: Hernandez, Kane, Benzema, Otamendi, Alves

 • Real Madrid har bestämt sig för att inte utnyttja sin köpoption på Javier Hernandez. Det rapporterar i alla fall BBC och de rapporterar det som fakta. Det förefaller vara rimligt att det stämmer, även om klubbarna vad jag har sett inte har kommenterat det hela. [BBC]
 • Karim Benzema är enligt Jamie Jackson på Guardian en spelare som Louis van Gaal övervakar. Rapporten känns dock spekulativ och tycks mest baseras på att alla spelare i Real har en osäker framtid nu när Carlo Ancelotti har fått sparken. [Guardian]
 • En som inte kommer att värvas av Manchester United är Harry Kane. I alla fall om vi ska lita på Kane som säger: ”Spurs är en stor klubb och jag har en ljus framtid här.” [Sky Sports]
 • En som däremot absolut vill flytta från sin nuvarande klubb är Valencias mittback Nicolas Otamendi vars agent Eugenio Lopez inte lämnar något utrymme för tolkningar: ”Nico vill lämna Valencia och kommer att göra allting som är möjligt för att uppnå det.” [Sky Sports]
 • På Manchester Uniteds önskelista finns också Barcelonas högerback Dani Alves, som förvisso är lastgammal men fortfarande en av världens bästa högerbackar och också tillgänglig på fri transfer. Mark Ogden i Telegraph menar dock att Alves bara är en nödlösning ifall de prioriterade högerbackarna inte kommer till Old Trafford. Alves hade kallat till presskonferens igår, bisarrt nog för att meddela att han inte hade något att säga. [Telegraph]
 • Ogden säger i samma artikel att United inte är så värst intresserade av Otamendi utan att Mats Hummels fortfarande är huvudspåret. Man ska också ha blivit mindre sugna på Nathaniel Clyne men Benedikt Howedes ska vara intressant. [Telegraph]
Publicerat:
2015-05-25,
21.48
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Milk Cup-bossen sågar United

Igår blev det klart att Manchester United inte kommer att ställa upp i Milk Cup i år. Vi kan konstatera att arrangören inte uppskattade Uniteds beslut.

Det här beslutet är en chock för oss och kommer att komma som ett hårt slag på de legioner av Unitedsupportrar i provinsen som stöder klubben under veckan för vårt evenemang. Vi hade en skriftlig bekräftelse från dem om att de skulle ställa upp och det faktum att de inte fullföljer detta är en extrem besvikelse,” säger Victor Leonard som är turneringens ordförande.

Läs mer på turneringens officiella hemsida.

Publicerat:
2015-05-25,
21.42
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Norwich klara för Premier League

Norwich vann idag med 2-0 mot Middlesbrough i playoff-finalen och är därmed klara för Premier League. Den gulgröna klubben blir därmed en av 19 ligamotståndare för Manchester United nästa säsong.

Publicerat:
2015-05-25,
21.40
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Falcao tackar för stödet

I en värld full av pliktskyldiga uttalanden känns det faktiskt som att han är uppriktig.

Publicerat:
2015-05-25,
21.36
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Video: Gary Neville intervjuar Wayne Rooney

Videoklippet är också tillgängligt på Skysports.com.

Publicerat:
2015-05-24,
23.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2015-05-24,
21.56
Publicerat av:
Anton Söderpalm
Publicerat:
2015-05-24,
20.14
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2015-05-24,
20.13
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2015-05-24,
20.12
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2015-05-24,
20.10
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Pereira i spel när Brasiliens U20 slog Portugal

Brasiliens U20-landslag vann idag med 1-0 mot Portugal i en träningsmatch inför U20-VM som inleds nästa vecka. Manchester Uniteds Andreas Pereira spelade i den första, mållösa, halvleken.

Brasilien möter Australien i nästa träningsmatch på onsdag.

Läs mer om matchen på det brasilianska fotbollsförbundets hemsida.

Publicerat:
2015-05-24,
14.42
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United drar sig ur Milk Cup

Mycket överraskande nyheter från Nordirland då BBC rapporterar att Manchester United har valt att dra sig ur den prestigefyllda ungdomsturneringen Milk Cup. United vann cupen förra året och har deltagit de senaste 25 åren.

I ett uttalande säger United:

Efter en ordentlig bedömning av behovet för a-lagets försäsongsträning och en detaljerad bedömning av den medicinska påverkan den planen har på reserverna har Manchester United beslutat att inte ställa upp i Milk Cup.”

Publicerat:
2015-05-24,
14.35
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Tidningarna: Falcao får inget kontrakt

De engelska tidningarna – bland andra Telegraph, Times och Mirror – berättar idag att Manchester United har meddelat Radamel Falcao att han inte kommer att få ett permanent kontrakt. Beslutet är ingalunda överraskande med tanke på hur miserabel säsongen har varit för Falcao.

Falcao rapporteras emellertid vara angelägen att stanna i England och spela för en annan Premier League-klubb.

Publicerat:
2015-05-24,
14.31
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Kungen fyller år

Publicerat:
2015-05-24,
14.28
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal stolt över Rooney

Han är en väldigt bra kapten, jag är väldigt stolt. Jag har ingen besvikelse med honom det här året. Han är fantastisk i omklädningsrummet och ett bra exempel på träningsplanen. När vi spelar en match ska han alltid kämpa till slutet. Han har spelat många positioner för mig utan att klaga.

Det är också vad jag gillar hos Ashley Young, som har spelat i många positioner på en hög nivå. Jag gillar multifunktionella spelare då de erbjuder dig mer som laget behöver än andra spelare.

Jag tycker att jag har gjort ett väldigt bra beslut [när jag utsåg Rooney till kapten] och man kan också se det på sättet han har spelat. Jag tycker att vi har kämpat 99 procent av våra matcher till slutet. Lagkänslan var fantastisk.

Citat: Manutd.com

Publicerat:
2015-05-24,
14.22
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal: Defensiv mittfältare en nyckelvärvning

Nummer 6 är en nyckelspelare, ja. Jag har fler nyckelroller, nummer 6 är bara en av de nyckelrollerna. Nu har sett den här säsongen, till exempel, eftersom Michael Carrick är skadad och jag har ingen annan.

Jag måste spela med Ander Herrera där. Han gjorde det bra men det är inte hans specialitet. Jag har spelat Wayne Rooney där också […].

Jag har ingen annan högerfotad sittande mittfältare som Carrick. Det är därför det är en nyckelroll. Men jag kan inte diskutera andra positioner för då visar jag för mycket.

Van Gaal förklarar också att han tycker att det är löjligt att transferfönstret stänger så sent som den sista augusti, när säsongen sedan länge är igång.

Citat: Manutd.com

Publicerat:
2015-05-24,
14.17
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2015-05-23,
17.05
Publicerat av:
Kent Yxell
Publicerat:
2015-05-23,
17.00
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Det kan ha varit Thorpes sista match

Gjorde U21-kaptenen Tom Thorpe idag sin sista match som Manchester United-spelare? Mycket tyder tyvärr på det.

Thorpe slog sig in i reservlaget redan säsongen 2011/12 men trots att han ofta har sett ut som den mest talangfulla försvararen på nivån har han aldrig fått någon riktig chans i a-laget. Det är något som förbryllar i stort sett alla som följer ungdomslagen.

Publicerat:
2015-05-23,
16.49
Publicerat av:
Mikael Österdahl

U21 förlorade mot city

United U21-lag spelade idag sin sista match för säsongen. Det blev tyvärr en förlust med 3-1 borta mot Manchester city, detta trots att United ledde med 1-0 efter första halvlek. Ashley Fletcher gjorde Uniteds mål.

United ställde upp med ett tämligen oerfaret lag. Kieran O’Hara, Tyler Reid, RoShaun Williams och Callum Gribbin gjorde U21-debut. Målvakten O’Hara (som gjorde sin första match för säsongen) och ytterbacken Reid startade med skolpojkarna (U16) Williams och Gribbin var inhoppare.

Reservlaget borde också möta Rochdale i semifinal i Lancashire Senior Cup, men den matchen är det väldigt tyst kring.

Mer om matchen senare.

Publicerat:
2015-05-23,
16.37
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Louis van Gaal being Louis van Gaal

Publicerat:
2015-05-23,
16.37
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2015-05-23,
16.36
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2015-05-23,
16.34
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Video: Säsongens sista presskonferens

Publicerat:
2015-05-23,
16.13
Publicerat av:
Anton Söderpalm
Publicerat:
2015-05-22,
17.21
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Pep Guardiola om Schweinseigers framtid

Min plan för nästa säsong är att Bastian Schweinsteiger är här. Schweinsteiger är en enastående legend i Bayern München. Han måste bestämma, inte Pep, inte Karl-Heinz Rummenigge. Om han vill stanna i tre eller fyra år till kan han göra det.

Citat: Sky Sports

Publicerat:
2015-05-22,
17.18
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Maradona good, Pele better, George Best

Idag skulle George Best ha fyllt 69 år.

Publicerat:
2015-05-22,
17.16
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rooney är tillbaka, De Gea tveksam

Louis van Gaal höll idag säsongens sista presskonferens. Här följer huvudpunkterna.

 • Van Gaal fick en fråga om sitt episka tal på galan i tisdags och Van Gaal säger att det är sådan han är.
 • Van Gaal menar att han har tre år på sig att vinna ligan, men att man givetvis ska försöka redan nästa år. Han menar också att United kunde ha utmanat redan i år med några annorlunda resultat.
 • Om Luke Shaw:Jag tycker inte att vi behöver säga allting. Det är en medicinsk fråga.” Han säger också att han har pratat med Roy Hodgson och Gareth Southgate och även att Uniteds läkare har pratat med Englands läkare. ”Men vinnaren är Luke Shaw,” tycker Van Gaal, som också menar att steget till United var för stort på för kort tid.
 • Målet är att vinna mot Hull för att försöka ta tredjeplatsen, även om det är svårt. United har också ett ansvar mot Newcastle och Premier League att göra sitt bästa. United är dock dåliga borta så det blir inte enkelt, poängterar Van Gaal.
 • Vilka kan lämna: Van Gaal säger förstås inget definitivt, men att han har pratat eller kommer att prata med varje spelare om framtiden.
 • Om David de Gea: Fortfarande inget definitivt svar kring framtiden. Men Van Gaal tror att De Gea kommer att stanna. De Gea har tränat idag och kommer att spela om han är tillräckligt fit.
 • Om Victor Valdes: Van Gaal ville inte svara på om Valdes är aktuell som förstamålvakt ifall De Gea lämnar.
 • Wayne Rooney är spelklar igen och kommer att starta mot Hull.

Publicerat:
2015-05-22,
17.02
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fellaini i Belgiens landslag, Januzaj utanför truppen

Marouane Fellaini var förstås en av spelarna när Marc Wilmots presenterade den belgiska landslagstruppen inför landskamperna mot Frankrike och Wales. Däremot saknas Adnan Januzaj återigen, vilket inte kommer som någon överraskning. Wilmots förklarade inför förra landslagssamlingen att Januzaj inte var aktuell så länge han inte spelade regelbundet i klubblaget.

Publicerat:
2015-05-22,
16.59
Publicerat av:
Mikael Österdahl

L’Equipe: United överens med ung fransman

Franska L’Equipe rapporterar idag, i en artikel som bara verkar finnas i papperstidningen, att Manchester United är överens med Valenciennes unga mittback Dayot Upamecano, 16 år, om det personliga avtalet. Återstår för United att komma överens med klubben.

Upamecano kopplades samman med United på deadline day i januari, men då blev det ingen övergång. Upamecano är ordinarie i det franska U17-landslag som ikväll möter Tyskland i EM-final.

Läs mer på Express.co.uk eller Getfootballnewsfrance.com.

Publicerat:
2015-05-22,
16.52
Publicerat av:
Mikael Österdahl

James Wilson med U20-landslaget till Toulon

James Wilson är ensam Manchester United-spelare i det engelska landslag som ska spela i den traditionella turneringen i Toulon. England möter Kina, Elfenbenskusten, Mexiko och Marocko i gruppspelet i turneringen som spelas mellan den 27 maj och den 7 juni. Gruppvinnaren går till final medan grupptvåan får spela match om tredjepris.
Läs mer på Thefa.com.

Publicerat:
2015-05-22,
16.49
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United förlänger med sponsor

Manchester United har idag meddelat att man har förlängt med Epson som officiell leverantör av kontorsmaterial. Epson har varit sponsor sedan 2010 och det nya avtalet gäller till sommaren 2018.

Publicerat:
2015-05-22,
00.32
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Spelplats klar: United möter San Jose i Berkeley

Det är nu klart att Uniteds träningsmatch mot San Jose Earthquakes kommer att spelas på California Memorial Stadium i Berkeley, en knapp timmes bilresa från San Jose. Sedan tidigare var matchen inplanerad den 21 juli.

Försäsongen i sin helhet:

 • Natten 17/18 juli, 05.00: Club America i Seattle
 • Natten 21/22 juli, 05.00: San Jose i Berkeley
 • 25 juli, 22.00: Barcelona i Santa Clara
 • Natten 29/30 juli, 03.00: PSG i Chicago

Samtliga matcher angivna i svensk tid och med reservation för att avsparkstiderna kan ändras. Tiderna är hämtade från Internationalchampionscup.com och sedan konverterade med hjälp av World Time Buddy.

Publicerat:
2015-05-21,
21.01
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Hello, hello, we are the Busby boys

Publicerat:
2015-05-21,
21.00
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Den här dagen 2008

Idag är det sju år sedan stackars John Terry snubblade i Moskva (ja, egentligen är det ju först imorgon som det är sju år sedan eftersom det var efter midnatt när Terry skrev in sig i fotbollshistorien). Det bäddade för Edwin van der Sar som vann Champions League åt Manchester United genom att rädda Nicolas Anelkas straff.

Publicerat:
2015-05-21,
20.57
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Di Maria prickar ribban

Publicerat:
2015-05-21,
20.56
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Teddy Sheringham ny manager i Stevenage

Vi gratulerar den förre Unitedspelaren Teddy Sheringham som idag har fått sitt första managerjobb. Sheringham tar över League Two-klubben Stevenage. Enligt Stevenages officiella twitterprofil är man 2015 årets familjeklubb i League Two och det är ju inget man skojar bort.

Publicerat:
2015-05-21,
20.53
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Jones, Smalling och Rooney i landslagstruppen

Roy Hodgson tog idag ut truppen inför landskampen mot Irland den 7 juni och EM-kvalet mot Slovenien den 14 juni. Manchester United representeras av Phil Jones, Chris Smalling och Wayne Rooney. Däremot fanns det ingen plats för Ashley Young, trots ytterns fina vår.

Hodgson fick förstås frågor om Youngs frånvaro och då förklarade förbundskaptenen att Young har ett mindre skadebekymmer som behöver åtgärdas och att Young sedan behöver sommaren för rehabilitering.

Skadad är också Luke Shaw och Hodgson säger att United har varit tydliga med att Shaws medicinska och fysiska status är sådan att han inte kan spela.

Ytterligare Unitedrelaterat i truppen är att den Unitedfostrade målvakten Tom Heaton för första gången är med i landslagstruppen.

 

Publicerat:
2015-05-21,
20.45
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal ställer in siktet på Schweinsteiger

På torsdagen har det börjat ramla in rapporter både i England och i Tyskland om att Manchester United vill värva Bayern Münchens mittfältare Bastian Schweinsteiger. Mittfältaren har bara ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt och har förklarat att han ”inte har någon brådska att förnya”.

Schweinsteiger har en erkänd förkärlek till den engelska fotbollen och har också ett utmärkt förhållande till manager Louis van Gaal, som anses vara en nyckelperson i Schweinsteigers utveckling. United tros också kunna erbjuda högre lön och ett längre kontrakt än Bayern, vilket så klart skulle tala till Uniteds fördel. Schweinsteiger är dock en Bayernprodukt.

Mails Ian Ladyman skriver att ”Uniteds intresse är 100 procent verkligt”. Han säger också att Schweinsteiger skulle kunna kosta så lite som tio miljoner pund.

Telegraphs Mark Ogden skriver att Van Gaal är angelägen att undersöka möjligheten att värva Schweinsteiger efter att ha misslyckats med detta förra året. United ska även ha Paul Pogba och Ilkay Gundogan på radarn.

Läs mer på Telegraph.co.uk, Dailymail.co.uk eller Kicker.de.

Publicerat:
2015-05-21,
20.26
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ryktesbörsen: Otamendi in, Hummels stannar, plus Cech och Bale

 • Mats Hummels har bestämt sig för att stanna i Borussia Dortmund. Det hävdar åtminstone den tyska klubbens sportdirektör Michael Zorc i Kicker.
 • Knappt hann bläcket torka på Kickers rapport om Hummels innan det rapporterades att Valencias mittback Nicolas Otamendi är överens med Manchester United. Återstår bara för United och Valencia att komma överens, något som visst ska dröja tills efter Copa America. [Ole.com.ar via @CheGiaevara]
 • Enligt spanska AS ska Gareth Bales agent Jonathan Barnett ha träffat Real Madrids president Florentino Perez igår för att diskutera Bales framtid. Agenten vill veta om Bale är till salu så att han kan börja förhandla med intresserade parter. [As.com]
 • Times hävdar att Manchester United leder kampen om att signera Petr Cech. Men det är ju inte så att man står och faller med Cech, även Hugo Lloris (Tottenham), Asmir Begovic (Stoke), Jasper Cillessen (Ajax) och Samir Handanovic (Lazio) finns på Uniteds radar. [Via @writtenoff_mufc]

Publicerat:
2015-05-21,
20.01
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Raheem Sterling vill verkligen lämna Liverpool

Igår kväll dundrade till då de engelska tidningarna (bland andra Times, Telegraph och Guardian) närmast unisont rapporterade att Manchester United hade kontaktat Liverpool för att förhöra sig om Raheem Sterlings tillgänglighet. Liverpool ska enligt rapporterna föga överraskande ha tackat nej och bett United att aldrig återkomma i ärendet. Gemensamt för de olika rapporterna är att det är tidningarnas Liverpoolbaserade skribenter som rapporterar om Uniteds intresse. Det betyder inte nödvändigtvis att rapporterna är falska, men det betyder definitivt att det är källor nära Liverpool eller Sterling som har läckt informationen.

Sky Sports, i en osignerad artikel, hävdar att United minsann inte alls är intresserade. Som regel kan man förutsätta att trovärdigheten i en osignerad artikel är låg men just i det här fallet är jag benägen att tro på Sky Sports.

Vad som däremot är bortom tvivel är att Sterling vill lämna Liverpool Aidy Ward står för silly seasons hittills mest underhållande uttalande då han, i London Evening Standard, säger: ”Sterling skriver definitivt inte på. Han skriver inte på för 700, 800, 900 tusen pund i veckan. Han skriver inte på.” Osäker på om han var tydlig nog passade Ward också på att säga att Jamie Carragher är ”en knöl [det var den bästa översättningen jag hittade för ‘knob’, red. anm.]”. Tillräckligt tydligt? Kanske inte, tänkte Ward och fortsatte: ”Jag bryr mig inte om klubbens PR och klubbens situation. Jag bryr mig inte.

Vad tycker Liverpool om det hela? Tja, ett säkert antagande är att de inte är överdrivet lyckliga (och det är såklart positivt). Klubben hade planerat kontraktssamtal med Sterling och hans agent imorgon, det mötet ställde man, enligt Independent, prompt in. För att trösta sig skrev Liverpool istället nya kontrakt med Jordon Ibe och Jon Flanagan (Liverpoolfc.com och Liverpoolfc.com).

Vad händer nu? Säg det, men undertecknad skulle bli mycket förvånad om Sterling går till United. Det förefaller också vara högst otroligt att Sterling blir kvar i Liverpool. Mest är jag förvånad att jag ännu inte har sett några rapporter om Liverpoolsupportrar som bränner Sterlingtröjor. Så mycket tålamod hade de ju inte när Steven Gerrard 2005 meddelade att han ville gå till Chelsea.

Publicerat:
2015-05-21,
19.37
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaals kompis hoppar av kampen om att bli Fifapresident

Publicerat:
2015-05-21,
19.35
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Sponsorer sätter press på Fifa

Måhända är det sponsorerna – de som vi brukar gilla att ogilla – som kan få stopp stopp på de vedervärdiga förhållandena för de som arbetar med att göra Qatar redo för VM 2022.

Åtminstone rapporterar Reuters att Visa i ett uttalande säger att de har uttryckt sin ”allvarliga oro” till Fifa.

Läs mer på Reuters.com.

Publicerat:
2015-05-21,
19.25
Publicerat av:
Simon Sani
Publicerat:
2015-05-21,
19.24
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Danny Simpson riskerar fängelse

Den förre Unitedspelaren Danny Simpson, nu i Leicester, riskerar fängelse för överfall på mamman till hans barn. Det var i julas som polisen gick in i en lägenhet och upptäckte Simpson med stryptag på sin före detta flickvän Stephanie Ward.

Simpson hävdade sin oskuld men distriktsdomaren Alexandra Simmons förklarade i rätten att Simpsons vittnesmål var ”ovärdigt att tro på” och Simpsons fanns vara skyldig. Fallet är nu ajournerat till den 29 juni då domen ska komma. Domaren förklarade att alla alternativ, inklusive fängelse var möjliga.

Läs mer på Manchester Evening News.

Publicerat:
2015-05-20,
19.08
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United signerar ung belgisk målvakt

Manchester United har, enligt belgiska rapporter, signerat den belgiska målvakten Ilias Moutha-Sebtaoui. Målvakten är 16 år gammal och värvas från Standard Liege. Moutha-Sebtaoui kommer nästa säsong att spela med Uniteds U18-lag.

United har inför nästa säsong också värvat Indy Boonen till juniorlaget, även han från Belgien. Detta berättade vi om i februari.

United har inte uttalat sig om varken Boonen eller Moutha-Sebtaoui, men det finns ingen anledning att misstro rapporterna.

Publicerat:
2015-05-20,
19.02
Publicerat av:
Mikael Österdahl

U21-match mot city på lördag

Manchester United har till slut bekräftat att säsongens sista U21-match, där man möter Manchester city på bortaplan, kommer att spelas på lördag med avspark 14.00. United är redan klara mästare.

Publicerat:
2015-05-20,
19.00
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Eric Cantona stämmer New York Cosmos

Eric Cantona arbetade som fotbollsdirektör för New York Cosmos under några år. Förra året fick han sparken efter bråk med en fotograf. Cantona stämmer nu den amerikanska klubben på närmare en miljon dollar för utebliven ersättning. Klubben har inte uttalat sig.
Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2015-05-20,
18.57
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2015-05-20,
18.56
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Jesse Lingard till U21-EM, Luke Shaw stannar hemma

Louis van Gaal får som han vill: Luke Shaw behöver inte delta i U21-EM i sommar. Van Gaal var på fredagens presskonferens väldigt tydlig med att han inte ville att Shaw skulle få ledigt efter en skadefylld säsong. U21-förbundskaptenen Gareth Southgate förväntades dock köra över Van Gaal men när Southgate idag presenterade bruttotruppen inför EM saknades Shaw.

Jag har pratat med Louis och Lukes situation var övervakad. Luke var alltid väldigt sugen på att komma och Louis stödde detta, men medicinskt var han inte fit att komma,” förklarade Southgate.

United är dock inte utan representant då Jesse Lingard är en av 27 spelare i bruttotruppen. Återstår att se om han är en av 23 spelare som får följa med till EM som spelas i Tjeckien. England möter Portugal i sin första match den 18 juni och har även Sverige och Italien i gruppspelet.

Förutom spel om EM-guld så gäller turneringen också som OS-kval. England kommer dock inte att ställa upp i OS om man skulle kvalificera sig, då Skottland, Wales och Nordirland tycker att det är farligt med ett brittiskt landslag.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2015-05-20,
18.46
Publicerat av:
Mikael Österdahl

När Giggs budade högre än Van Gaal

Publicerat:
2015-05-20,
18.44
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Video: Memphis Depays 22 ligamål den här säsongen

Publicerat:
2015-05-20,
18.42
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Länktips: Om den vedervärdiga behandlingen av arbetarna inför VM 2022

I Qatar fortgår bygget av arenorna inför VM 2022. Förhållandena för arbetarna som bygger arenorna är direkt slavlika och mer än 62 arbetare kommer att dö för varje match som spelas i turneringen.

How many slave deaths for the Qatar World Cup can Fifa put up with? [Guardian]

Publicerat:
2015-05-20,
18.33
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Länktips: Ryan Giggs intervjuad om rollen som assisterande manager

Ryan Giggs: Quality must become consistency [Manutd.com]

Publicerat:
2015-05-20,
18.30
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Länktips: United kan hamna i rättstvist för dåliga utrymmen för handikappade

Telegraph rapporterar att bara tre Premier League-klubbar möter de regler som finns gällande antal rullstolsplatser på arenorna. Manchester United, tillsammans med Liverpool, Chelsea och Tottenham tillhör de värsta syndarna. United har bara 120 rullstolsplatser på Old Trafford och med tanke på arenans storlek borde det finnas 282 platser. Hoppet ska vara litet om att klubbarna ska förbättra sig, varför det hela kan mynna ut i ett rättsfall.

Premier League clubs face prosecution over disabled fan access [Telegraph]

Publicerat:
2015-05-20,
18.22
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ryktesbörsen: Cech eller Cillessen in, Evans ut

 • Petr Cech framstår mer och mer som ett möjlig värvning ifall David de Gea bestämmer sig för Real Madrid. Cechs agent Viktor Kolar säger att målvakten absolut kan tänka sig en flytt till United och en rad andra klubbar. ”Arsenal, United och PSG är alla toppklubbar. Och Petr skulle vilja gå till en av dem, definitivt.” Agenten säger också att målvakten har en överenskommelse med Roman Abramovich om att få lämna. Jose Mourinho vill inte sälja och absolut inte till en toppklubb i England, men det verkar som att Chelseas manager inte har något att säga till om i det här fallet. [Telegraph]
 • Nu är ju inte Cech den enda målvakten i världen och holländska De Telegraaf menar att Ajax holländska landslagsmålvakt Jasper Cillessen är på Uniteds radar och ska vara ett av två huvudalternativ för United. Samma tidning menar dock att Ajax bestämt hävdar att Cillessen inte är till salu. [De Telegraaf och De Telegraaf]
 • En som däremot kan vara – mest troligt är – på väg bort är Jonny Evans. Mirrors David McDonnell menar att Evans kan gå till Everton i en affär värd tio miljoner pund. United förväntas värva en mittback, vilket betyder att en annan mittback måste säljas och bland nuvarande mittbackar ska Van Gaal ha lägst förtroende för Evans. [Mirror]
Publicerat:
2015-05-19,
23.47
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Sir Matt Busby Player of the Year till David de Gea

Det blev som väntat dubbelt upp för David de Gea som också prisades till årets Unitedspelare av klubbens supportrar. De Gea vinner därmed utmärkelsen Sir Matt Busby Player of the Year för andra året i rad.

Detta var kvällens sista pris. Vi återkommer senare med en mer djupgående artikel.

Publicerat:
2015-05-19,
23.41
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Juan Mata gjorde säsongens mål

Det blev, som väntat, Juan Mata som vann omröstningen om säsongens bästa Manchester United-mål. Det är förstås Matas volleymål mot Liverpool det handlar om.

Tio mål nominerades och Mata vann efter en omröstning på Manutd.com och en omröstning på Twitter.

Vi återkommer med pristagarna då de ramlar in under kvällen och kör sedan en mer djupgående artikel när galan är slut.

Publicerat:
2015-05-19,
22.33
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Players’ Player of the Year till David de Gea

Kvällens tredje pris var Players’ Player of the Year som gick till David de Gea för andra året i rad.

Vi återkommer med pristagarna då de ramlar in under kvällen och kör sedan en mer djupgående artikel när galan är slut.

Publicerat:
2015-05-19,
22.30
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Denzil Haroun Reserve Team Player of the Year till Andreas Pereira

Det andra priset för kvällen var Denzil Haroun Reserve Team Player of the Year som går till årets reservlagsspelare, eller numer årets U21-spelare i United. Årets vinnare blev Andreas Pereira.

Liam Grimshaw och Donald Love var också nominerade. U21-tränaren Warren Joyce nominerade de tre spelarna och vinnaren utsågs sedan efter en omröstning på Manutd.com.

Vi återkommer med pristagarna då de ramlar in under kvällen och kör sedan en mer djupgående artikel när galan är slut.

Publicerat:
2015-05-19,
22.17
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Jimmy Murphy Young Player of the Year till Axel Tuanzebe

Det första priset som delades ut på kvällens Player of the Year Awards var Jimmy Murphy Young Player of the Year som går till säsongens bästa unga spelare i Manchester United. I år var det Axel Tuanzebe som fick priset.

Vinnaren utsågs av tränaren Paul McGuinness.

Vi återkommer med pristagarna då de ramlar in under kvällen och kör sedan en mer djupgående artikel när galan är slut.

Publicerat:
2015-05-19,
20.30
Publicerat av:
Simon Sani
Publicerat:
2015-05-19,
17.02
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Player of the Year Awards ikväll

Ikväll, med start 19.30, är det dags för Manchester Uniteds årliga Player of the Year Awards-gala. Galan visas som vanligt på MUTV och förhoppningsvis finns det en lämplig fulstream, håll utkik på @mufcse.

På galan kommer (mest troligt) David de Gea för andra året i rad att utses till årets spelare både av supportrarna och spelarna. Vidare ska priser delas ut till årets U21-spelare och årets unga spelare, dessutom ska årets mål utses.

Årets mål 2014, Wayne Rooney:

Årets mål 2013, Robin van Persie:

Årets mål 2011, Wayne Rooney:

Publicerat:
2015-05-19,
16.55
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Memphis bästa unga holländska spelare – Van Gaal kräver tålamod

Memphis Depay har idag fått priset Johan Cruyff Prijs, som tilldelas Hollands bästa unga fotbollsspelare.

Louis van Gaal manar dock till försiktighet angående nyförvärvet.

Memphis Depay [är] en ung spelare som har kommit fram genom leden i PSV Eindhovens akademi. Jag arbetade med Memphis under förra sommarens VM med Nederländerna och han har fantastisk potential.

Planen är att hjälpa honom att utvecklas som en spelare, men vi måste alla ha tålamod. Premier League är väldigt annorlunda mot alla andra ligor och det kommer att ta tid för honom att fullt ut anpassa sig till farten och den oförlåtande naturen hos fotbollen i det här landet.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2015-05-19,
16.48
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Southgate kan trotsa Van Gaal

Louis van Gaal var i fredags väldigt tydlig med att han inte vill att Luke Shaw ska representera England i U21-EM i sommar. Det engelska fotbollsförbundet, FA, har sedan fört diskussioner med Van Gaal för att försöka få honom att ändra sig, men Van Gaals håller fast vid sin ståndpunkt.

FA har dock regelverket på sin sida och om Shaw blir uttagen kan United inte stoppa honom. FA är också rädda att andra klubbar ska resonera som United om Shaw får ledigt. Förbundskapten Gareth Southgate ska imorgon presentera en bruttotrupp på 30 spelare och där förväntas Shaw ingå.

Återstår att se vad som händer, men med tanke på Shaw skadehistorik den här säsongen skulle han förmodligen må bra av att vila.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2015-05-19,
16.43
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Falcao tackar för stödet

Publicerat:
2015-05-19,
16.40
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Länktips: Andy Mitten om De Gea, publikstöd och biljetter

Det finns inte en enda person i klubben som vet om [David de Gea] kommer att vara på Old Trafford nästa säsong.
Man United fans look forward, hope David De Gea stays at Old Trafford [ESPN FC]

Publicerat:
2015-05-19,
16.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Chris Foy slutar döma – blir domartränare

Chris Foy, en av de mer meriterade engelska domarna, gör på söndag sin sista match som Premier League-domare, då han ska blåsa straffar mellan Manchester city och Southampton. Efter säsongen lägger Foy pipan på hyllan för att ansluta sig till Howard Webbs domarkommitté. Foy kommer framöver att arbeta med att träna de engelska proffsdomarna.

Läs mer på Premierleague.com.

Publicerat:
2015-05-18,
22.56
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2015-05-18,
21.43
Publicerat av:
Mikael Krekula
Publicerat:
2015-05-18,
18.27
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Probert dömer på söndag

Premier League meddelar att Lee Probert kommer att döma Uniteds bortamatch mot Hull på söndag. Matchen kommer mest troligt att sakna betydelse för United men Hull spelar för sin överlevnad. Probert får Lennard och Cann som assisterande domare, med Marriner som fjärdedomare.

Det blir säsongens första Unitedmatch för Probert. Hans senaste Unitedmatch var den 26 april förra året, då Ryan Giggs gjorde sin första match som Unitedmanager. Probert hade då den goda smaken att blåsa straff till United. Totalt har Probert dömt United elva gånger, med nio segrar och två oavgjorda för United som resultat.

Probert har dömt en Hullmatch den här säsongen, deras 1-0-seger mot Liverpool i april. Totalt har Probert dömt Hull tolv gångar, med resultatraden 3-2-7.

Probert har inte dömt några matcher mellan United och Hull.

Publicerat:
2015-05-18,
18.19
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rösta på säsongens mål

Efter en omröstning på Manutd.com återstår nu fyra mål i kampen om att bli säsongens bästa Manchester United-mål. Vinnaren kommer nu att utses i en omröstning på Twitter.

Vinnaren kommer att meddelas imorgon, på Uniteds årliga Player of the Year Awards-gala.

Publicerat:
2015-05-18,
18.14
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Video: Höjdpunkter från Arsenalmatchen

Långa höjdpunkter (14.18):

Korta höjdpunkter (2.16):

Publicerat:
2015-05-18,
18.13
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2015-05-18,
18.11
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Uefa förmodas lätta på FFP-reglerna

Uefa förväntas nästa månad annonsera att financial fair play-reglerna kommer att mjukas upp. Det nya regelverket, som ska accepteras av Uefas verkställande kommitté för att verkställas, innebär att ägare kommer att tillåtas investera mer pengar i sina klubbar.
Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2015-05-18,
18.08
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Video: Phil Jones being Phil Jones

Publicerat:
2015-05-18,
18.08
Publicerat av:
Mikael Österdahl

There’s a new boy on the wing

There’s a new boy on the wing,
Memphis Depay,
Scores great goals and we all sing,
Memphis Depay,
Now we wrote this song for him when we were high,
Memphis Depay, Memphis Depay, Memphis Depay,
Der, der, der der.

Publicerat:
2015-05-18,
18.04
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Going on the piss with Georgie Best

Going on up to the spirit in the sky,
It’s where I’m gonna go when I die,
When I die and they lay me to rest,
I’m gonna go on the piss with Georgie Best.

Publicerat:
2015-05-18,
18.01
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Video: Van Gaal sjunger om sig själv

Publicerat:
2015-05-18,
18.01
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Den här dagen 1985

Det är idag 30 år sedan Norman Whiteside blev stor hjälte när Manchester United besegrade Everton i FA-cupen.

Publicerat:
2015-05-18,
17.59
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Valdes glad att få debutera

Det var en fantastisk känsla att vara på planen på Old Trafford. Fansen välkomnade mig väldigt bra och av den anledningen är jag glad. Jag var inte nöjd med resultatet. Det var ett turligt mål för dem. Men jag är glad att jag gjorde min debut.

Valdes säger också att han inte har varit frustrerad över att inte få spela.

Jag är väldigt glad att vara här. Jag har ett år kvar på mitt kontrakt här. Låt oss se vad som händer.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2015-05-18,
17.54
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal om De Geas framtid

Louis van Gaal pratade en hel del om David de Geas framtid efter matchen mot Arsenal igår. Van Gaal medger att De Gea kan ha gjort sin sista match för Manchester United, då det är osäkert om han hinner bli kvitt sin skada i tid för matchen mot Hull.

Van Gaal säger att han inte kan göra mer för att övertyga De Gea om att stanna, det är målvaktens beslut. Van Gaal menar också att det är komplimang till United att De Gea ännu inte har bestämt sig för att flytta till Real Madrid och pekar på en rad personliga faktorer (flickvän, familj och vänner i Madrid) men även professionella, då De Geas landslagschanser förmodligen skulle öka om han spelade i Spanien.

Enligt Sky Sports Guillem Balague har De Gea ännu inte bestämt sig, vilket överensstämmer med vad Van Gaal säger. Balague menar också att Gareth Bale definitivt kommer att stanna i Real Madrid.

De Gea själv? Han fortsätter att vara tyst.

Publicerat: 2015-05-18,
17.42 Publicerat av: Mikael Österdahl

Brasilianska rapporter: Kommersiella aktörer har tagit ut landslaget

Publicerat: 2015-05-18,
17.41 Publicerat av: Mikael Österdahl

Di Maria lovar bättring nästa säsong

Jag är inte nöjd med mitt första år i England. Jag flyttade hit från Real för att vinna titlar och den här säsongen har varit väldigt dålig för mig. Jag är frustrerad eftersom jag vill göra bättre. Fansen i England har inte sett den rätta Di Maria. Jag vet att jag kan erbjuda en bättre nivå. Det här året var inte bra nog.

[…]

Min utmaning är inte för ett år utan att bli en del av Manchester Uniteds historia. […] Min dröm i United är fortfarande att vinna Premier League och Champions League.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat: 2015-05-18,
17.36 Publicerat av: Mikael Österdahl

Ryktesbörsen: Pogba och Otamendi

 • Jamie Jackson skriver i Observer att en mittfältsvärvning är prioriterad för Louis van Gaal i sommar. Juventus Paul Pogba är huvudspåret, även om också Ilkay Gundogan och Arturo Vidal nämns som tänkbara värvningar. [Observer/Guardian]
 • Enligt Guillem Balague drömmer Valencias mittback Nicolas Otamendi om en flytt till Manchester United.

Publicerat: 2015-05-18,
17.30 Publicerat av: Mikael Österdahl

Pereira till U20-VM

Det är nu klart att Andreas Pereira kommer att representera Brasilien i U20-VM. Pereira var en av 21 spelare från bruttotruppen som fick plats i truppen som reser till Nya Zeeland för att spela VM. Turneringen inleds i slutet på maj.

Hela den brasilianska truppen finns att beskåda på det brasilianska fotbollsförbundets hemsida.

Äldre nyheter »