Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fifaskandalen: Ett försök till sammanfattning

Onsdagens stora fotbollsnyhet, ja kanske den största nyheten oavsett kategori, var att högt uppsatta personer i Fifa har gripits av schweizisk polis på begäran av de amerikanska myndigheterna. Samtidigt lanserar de schweiziska myndigheterna en separat undersökning kring hur det gick till när Ryssland och Qatar fick VM 2018 och 2022.

De amerikanska myndigheterna, med justitieminister Loretta Lynch i spetsen, anklagar nio nuvarande eller före detta Fifadelegater och fem idrottsmarknadsförare för att ha roffat åt sig 150 miljoner dollar i en enorm muthärva. Det är minst sagt stora nyheter, som kommer att påverka fotbollen under lång tid.

Har vi en Manchester United-vinkel på det hela? Det är klart att vi har. Mirror rapporterar att Manchester United ska ha gjort affärer med ett av de anklagade bolagen. En talesperson för United säger dock att United definitivt inte är någon officiell partner till företaget.

Låt oss avsluta lite lättsammare. Har ni inte sett John Oliver diskutera Fifa borde ni verkligen göra det.