Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal: Jag ger allt för att bygga ett mästarlag

Louis van Gaal har blivit intervjuad i MUTV om säsongen som har varit. Här följer några av godbitarna.

  • Om säsongens bästa matcher:Givetvis, det är mot city och det var också otroligt för vi låg under och vi vann med 4-2. Det visar igen lagmoralen vi har. Jag tycker inte att vi spelade vår bästa match, för det var mot Tottenham. […] Jag kunde känna det på arenan och på gatorna [efter segern mot Liverpool] för folk var så glada och galna. Jag vann massor av kredit med den segern.
  • Om England:Låt oss börja med det negativa. Utrymmena för spelarna att byta om, att ta på sig sina klubbtröjor är på de flesta arenorna inte så bra. Också platsen för managern, många gånger sitter jag på toaletten. Men inte på toaletten för att göra något, men för att det inte finns någon annan plats. Det var överraskande för mig.
  • Mer om England:Det är fantastiskt att vara här i England. Fans lever fotboll. Fotboll är att leva och att leva är fotboll här. Så är det inte i Tyskland, i Spanien är det lite mer så.
  • Om kapten Rooney:Jag gjorde det rätta valet. Jag är väldigt nöjd med honom.
  • Om att vara tillbaka i Champions League:Först måste vi kvalificera oss eftersom vi måste spela två matcher för att [få vara med i gruppspelet] i Champions League. Det är inte så enkelt.
  • Om att bygga ett mästarlag:Manchester Uniteds styrelse säger att vi nu ska slåss om mästerskapet! Jag tycker att det är en fantastisk utmaning, men också beroende på hur vi kan köpa bra spelare och hur vi kan förbättra balansen i vårt lag. […] Den största utmaningen är vad din ambition är och min ambition är att vinna titlar. Det är inte så enkelt alla vet det och vi ska slåss till slutet. Och jag ska ge allt jag har för att bygga ett lag som mästare.

Mer från Van Gaal på Manutd.com och Skysports.com.