Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rio Ferdinand slutar som spelare

Manchester United-legenden Rio Ferdinand har idag meddelat att han avslutar sin fotbollskarriär. Han meddelade detta i direktsändning på BT Sport (videon inbäddad längre ner).

Ferdinand är en av de absolut bästa försvararna i Manchester Uniteds historia, kanske den allra bästa. Han gjorde 455 matcher för United och vann bland annat sex ligatitlar, Champions League en gång och VM för klubblag en gång under sin tid i klubben.

I ett uttalande säger Ferdinand:

Efter 18 år som professionell fotbollsspelare känner jag att det nu är den rätta tiden för mig att dra mig tillbaka från spelet jag älskar.

Som en tolvårig pojke, när jag sparkade runt bollen på Friary Estate i Peckham, kunde jag aldrig drömma om att jag skulle spela för min pojkklubb West Ham, vara kapten för Leeds United, vinna Champions League med Manchester United, eller återförenas med min första manager Harry Redknapp i Queens Park Rangers.

Jag kommer alltid att se tillbaka på de 81 gånger som jag spelade för England med enorm stolthet. Detta är alla högt värderade minnen som kommer att finnas kvar i en livstid.

I början på en karriär behöver varje ung man mentorer. Jag hittade mina i Dave Goodwin, distriktsmanagern i Blackheath, och Tony Carr, ungdomstränaren i West Ham. De gav mig de karaktärsdrag som varade genom min karriär. Jag kommer alltid att vara tacksam till dem.

Jag skulle vilja tacka Chris Ramsey, Harry Redknapp, David O’Leary och David Moyes, som var mina managers under olika tider i min karriär, alla ledare och all personal som tog hand om mig under åren och alla spelare som jag spelade med. Jag skulle också vilja tacka teamet som tog hand om mig utanför planen, Jamie Moralee och alla på New Era.

Att vinna titlar under mina 13 år i Manchester United gav mig möjligheten att uppnå allting jag önskade inom fotbollen. Från ett ungt barn tills idag var det allt jag brydde mig om.

Inget av det skulle ha varit möjligt utan en mans geni, Sir Alex Ferguson. Hans största prestation kommer i mina ögon alltid att vara hur han utvecklade oss som men, inte bara som fotbollsspelare. Han kommer enligt mig alltid att vara den bästa managern i brittisk fotbollshistoria.

Jag skulle också vilja tacka och hylla min fru Rebecca och min familj, inklusive min mamma och pappa, för det de offrade, deras uppmuntrande och deras råd genom min karriär.

Och till sist skulle jag vilja tacka alla fansen från alla klubbarna – för utan dem skulle professionell fotboll inte existera. Jag kommer att sakna var och en av er på mina lördagseftermiddagar.


Källa: BT Sport