Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Champions League: Kvallagen klara

Efter helgens resultat i den europeiska fotbollen är det nu klart vilka 15 lag som kommer att kvala till Champions League via ligavägen (League Route). Manchester United är som bekant ett av de 15 lagen som gör upp om fem platser i Champions League.

Kvalet består av två omgångar. De fem lagen från de fem högst rankade ligorna går in i playoff medan övriga tio lag går in i kvalomgång 3 (kvalomgång 1 och 2 existerar bara via mästarvägen). I de båda omgångarna är de fem högst rankade lagen seedade. Seedningen används endast för att undvika att de högst rankade lagen möter varandra, de seedade lagen är emellertid inte garanterade att få fördel av att börja borta.

Lagen i omgång 3:

 • Shakhtar Donetsk (seedade, även seedade om de går till playoff)
 • Ajax (seedade, även seedade om de går till playoff)
 • CSKA Moskva (seedade)
 • Club Brugge (seedade)
 • Monaco (seedade)
 • Young Boys
 • Sparta Prag
 • Fenerbahce
 • Panathinaikos
 • Rapid Wien

Lagen som är klara för playoff:

 • Manchester United (seedade)
 • Valencia (seedade)
 • Bayer Leverkusen (seedade)
 • Sporting CP
 • Lazio

De två sista seedade lagen i playoff beror på resultaten i omgång 3. Shakhtar och Ajax är garanterade att seedas. Om något av de potentiellt seedade lagen försvinner i omgång 3 är Sporting, CSKA och Lazio, i tur och ordning, först i kön för att seedas.

Ett antagande är att Louis van Gaal gärna undviker CSKA, Fenerbahce och Panathinaikos av geografiska skäl samt Lazio, Monaco och Sporting av sportsliga.

Playoff lottas fredagen den 7 augusti. Den första matchen spelas den 18/19 augusti, med retur en vecka senare. Till omgång 3 är det lottning den 17 juli, match ett spelas den 28/29 juli med retur den 4/5 augusti.