Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Notisrunda: Fifaavhopp, Unitedspelare i landslagsspel, Giggs gjorde det bästa målet, Young månadens spelare…

 • Andreas Pereira spelade första halvlek när Brasilien vann med 4-2 mot Nigeria i sin första match i U20-VM. Oroväckande för Pereira är att hans ersättare Boschilia gjorde 3-2-målet.
 • I samma turnering är Vanja Milinkovic reservmålvakt för Serbien, som inledde med en 1-0-förlust mot Uruguay.
 • Ashley Young har utsetts till månadens bästa Unitedspelare i maj. [Manutd.com]
 • Heather Rabbatts, som sitter i FA:s styrelse och är ordföranden i Inclusion Advisory Board, hoppar av sin roll som medlem i Fifas arbetsgrupp mot rasism och diskriminering. Detta som protest mot den uppmärksammade Fifaskandalen. Sedan tidigare vet vi ju att David Gill har valt att hoppa av sin position som viceordförande i Fifa av samma anledning. [Thefa.com]
 • Ryan Giggs mål mot Arsenal i FA-cupen 1999 har röstat fram som det bästa målet i Match of the Days historia. I samma omröstning slutade Wayne Rooneys mål mot Manchester city 2011 på tredje plats. [BBC]
 • Tre Unitedspelare – Daley Blind, Memphis Depay och Robin van Persie – är med i den holländska 27-mannatruppen inför landskampen mot USA den 5 juni. Holland möter Lettland i EM-kval en vecka senare och rimligtvis är Unitedspelarna med då också. [Twitter]
 • Manchester Uniteds målvakt Joel Castro Pereira är lagkapten för det portugisiska lag som just nu är i Georgien och kvalar till U19-EM. Portugal har besegrat Turkiet (6-1) och Georgien (3-2) i sina två inledande matcher. Portugal avslutar mot Spanien den 3 juni och måste då vinna för att gå till EM, då Spanien har bättre målskillnad. EM spelas i juli. [Uefa.com]
 • Jonas Gutierrez gjorde en beundransvärd comeback efter cancersjukdom men friställdes ändå av Newcastle. Han tog till Twitter för att tacka Newcastles supportrar och samtidigt kritisera Newcastles ägare.
 • FA har meddelat att Emirates har köpt namnrättigheterna till FA-cupen. [Twitter]
 • På tal om FA-cupen så vann som bekant Arsenal den i lördags. Därmed är Arsenal nu mesta mästare i cupen. Arsenal gick efter segern förra året upp på delad förstaplats tillsammans med Manchester United. United hade varit mesta mästare sedan 1994 och från 1996 till 2014 var man mesta mästare i ensamt majestät.
 • Paddy McNair spelade från start och Jonny Evans var inhoppare när Nordirland spelade 1-1 mot Qatar i en träningslandskamp. [Twitter]
 • Tre unga Leicesterspelare har varit involverade i en sexskandal i Thailand. Klubben har nu skickat hem spelarna och lovar i ett uttalande på sin officiella hemsida att genomföra en formell utredning.