Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

De Gea ser ut att vara förlorad

På tisdagen nås vi av ett flertal rapporter som säger att Real Madrid är övertygade om att de kommer att vinna kampen om David de Gea. Det skriver bland annat Mails Ian Ladyman och Sky Sports Guillem Balague. Suns Neil Custis går steget längre och skriver på Twitter att United har förlorat kampen och att det i stort sett bara är signaturen som saknas.

Lyssnar man på Ladyman verkar United dock inte ha gett upp än. Men Ladyman skriver också att De Gea ska ha indikerat till vänner att han är på väg att flytta till Spanien medan spelare i United och anställda på Carrington räknar med att De Gea kommer att lämna. Övergångssumman ska överstiga 25 miljoner pund, vilket kan tyckas vara i lägsta laget även om målvakten bara har ett år kvar på sitt kontrakt.

En som inte är lika övertygad om att De Geas framtid är i Real Madrid är James Ducker på Times. Ducker menar att De Gea alltjämt är splittrad i valet mellan att återbetala Uniteds förtroende eller att återvända hem.

En potentiell ersättare om De Gea lämnar är Tottenhams Hugo Lloris, som har diskuterat framtiden med L’Équipe (bakom betalvägg), med utvalda citat på engelska hos ESPN FC.

Lloris förnekar att han ska ha en utköpsklausul i sitt kontrakt med Tottenham. Han vägrar dock att utesluta att han kan byta klubb i sommar. Han nöjer sig med att konstatera att han kommer att göra sitt bästa nästa säsong, oavsett klubbadress.