Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Evra: Alltid ett misstag att lämna United

Patrice Evra har ikväll chansen att vinna trippeln med Juventus. Han hade hellre varit titellös med Manchester United.

Många människor säger: ’Oh Patrice, du gjorde ett fantastiskt val som lämnade Man Utd.’ Oavsett vad, om du lämnar Man Utd och du fortfarande vinner, är det alltid fel beslut att lämna Man Utd. Jag vill vara tydlig kring det, jag lämnade Man Utd av personliga skäl.

Evra, i en intervju som sänds i ITV inför kvällens Champions League-final, pratade också om Luis Suarez, som aldrig bad om ursäkt för sina rasistiska kommentarer 2012.

Ja, men jag vill inte ha hans ursäkter. […] Historien är historien. Jag är väldigt stolt över min färg. […] Min match är mot Barcelona, inte mot Luis Suarez. Men jag kommer se till att han kommer att känna mig på planen.

[…]

Jag sa inte till domaren att Luis Suarez är en rasistisk person. Jag sa bara att vid det tillfället hade han några rasistiska kommentarer. Jag gick inte dit och sa att ’nu måste ni straffa honom, han är en rasistisk person’. Jag vet inte för jag känner inte Luis Suarez speciellt bra.

Men jag kontrollerade mig själv. Jag betedde mig. För i det ögonblicket kommer jag ihåg att det var som en röst inne i mitt huvud: ’Gör inget dumt, gör inget dumt. Slå honom inte eller gör något dumt för det är massor av människor som ser den här matchen.’ […]

Sir Alex Ferguson efter matchen, och alla mina lagkamrater, de såg mitt ansikte. Jag var i en annan galax vid det tillfället. Massor av saker hände i mitt huvud. Det var en väldigt svår dag. Men jag var väldigt stolt över mig själv.


Citat: Telegraph.co.uk