Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Pereira till kvartsfinal i U20-VM

Andreas Pereira och Brasilien är klara för kvartsfinal. I åttondelsfinalen besegrades Uruguay på straffar, efter en mållös match. Tittar man på statistiken (Fifa.com) borde nog Brasilien ha avgjort långt innan straffläggningen, man hade till exempel 35-8 i avslut och 66-34 i bollinnehav.

Andreas Pereira började på bänken men blev inbytt inför förlängningen. Han satte sedan tonen i straffläggningen där han sköt 1-1-målet så säkert att Amaral blev vettskrämd och missade den nästföljande straffen. Amaral var ensam om att missa och Brasilien vann alltså med 5-4 på straffar.

För Brasilien väntar nu Portugal i kvartsfinal. Den matchen spelas 03.00 natten mellan lördag och söndag.

Även Vanja Milinkovic och Serbien är klara för kvartsfinal i U20-VM. I åttondelsfinalen besegrades Ungern med 2-1 efter förlängning. Serbien, som i förlängningen var en man mindre, vann på ett självmål i den 118:e matchminuten. Milinkovic satt återigen på bänken. USA väntar i kvartsfinal, med avspark 06.30 på söndag morgon.