Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ryktesbörsen: United rapporteras värva Roberto Firmino; plus Kane, Schweinsteiger

Det rapporteras lite här och var att Manchester United ska vara överens med Hoffenheim om en övergång för den brasilianska landslagsmannen Roberto Firmino. Han gjorde sju mål och tio assist i Bundesliga den gångna säsongen (Whoscored.com). Firmino är en flexibel spelare som behärskar alla offensiva positioner.

Enligt Talksport, som verkar ha svårt att bestämma sig för om det är deras egen historia eller om de bara återrapporterar, ska United och Hoffenheim vara överens om en övergångssumma på 13,1 miljoner pund.

Notabelt är dock att ingen av reportrarna som bevakar United tar upp detta, så vi ska nog sitta lugna i båten ett tag till. Det är åtminstone uppmaningen från James Cooper på Sky Sports.

  • Däremot tror Cooper att United definitivt är intresserade av att värva Harry Kane. Samma Cooper som för en tid sedan berättade att det inte alls var aktuellt. Han menar att United har ändrat sin uppfattning, men det finns ju ingen vettig anledning till att man skulle ha gjort det. Antingen har Kane varit på radarn hela tiden eller så har han aldrig varit det. [Sky Sports]
  • Bastian Schweinsteiger säger att han ska diskutera framtiden med Bayerns VD Karl-Heinz Rummenigge. ”Vi kommer att ha ett samtal i sommar för att se hur framtiden ser ut. Jag har fortfarande ett år på mitt kontrakt, så det är ingen brådska och sommaren har bara börjat,” säger Schweinsteiger. [Sky Sports]
  • Liverpool gick förra sommaren all in på Southamptonspelare. Det fungerade inte, så i år går man istället all in på fria agenter. Idag meddelar man att man är överens med målvakten Adam Bogdan, senast i Bolton, om ett kontrakt. [Liverpoolfc.com]