Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Milinkovic världsmästare, Pereira målskytt

Andreas Pereira gjorde ett drömmål för Brasilien i finalen i U20-VM mot Serbien. I slutändan var det ändå Vanja Milinkovic som fick jubla då Serbien vann med 2-1 efter förlängning.

Pereira började återigen på bänken men kom in efter 65 minuter. Kort därefter tog Serbien ledningen men ledningen varade bara tre minuter innan Pereira slog till. Det blev förlängning, förstås. Serbien spelade förlängning i samtliga slutspelsmatcher och Brasilien i tre av fyra. Där var serberna starkast, i den 118:e matchminuten slog Maksimovic till.

Milinkovic fick ingen speltid i turneringen men får slänga ner ett VM-guld i bagaget när han flyttar till Manchester.

  • I Copa America slog Angel Di Maria till med en assist när Argentina säkrade gruppsegern via 1-0 mot Jamaica. Han blev sedan utbytt i slutet av matchen. Marcos Rojo spelade, som vanligt, hela matchen som vänsterback. Kvartsfinalmotståndet är fortfarande inte klart. [Ca2015.com]
  • Även Chile vann sin grupp i Copa America. I den sista gruppspelsmatchen slog man Bolivia med 5-0. Angelo Henriquez fick sina första minuter i turneringen, då han kom in direkt efter paus. Mitt i halvleken noterades han för en assist till 3-0-målet. Chile, som bisarrt nog inte tyckte att Arturo Vidals rattfylla var anledning till disciplinära åtgärder, möter Uruguay i kvartsfinal. [Ca2015.com]