Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Video: Lingard avgjorde mot Sverige

England försökte till en början att vinna mot Sverige i U21-EM utan Manchester United-spelare. Det gick inte så bra, så efter 55 minuter slängde man in Jesse Lingard. I den 85:e matchminuten sköt Lingard läckert och behärskat matchens enda mål.

I den andra matchen i gruppen blev det mållöst mellan Portugal och Italien. England säkrar en semifinalplats om man vinner mot Italien i den sista gruppspelsmatchen. Om England spelar lika går man vidare under förutsättning att Portugal inte förlorar mot Sverige. En engelsk förlust innebär att laget är utslagna, det är också det bästa resultatet för Sverige, som då går vidare vid oavgjort mot Portugal. Annars krävs det en seger för Sverige mot Portugal.

Från U21-EM noterar vi också att överdrivet nitiska regler kan ge smått komiska resultat. Som när det engelska laget tvingades åka buss mellan hotell och arena, trots att det hade gått snabbare att gå. Fast Uefa hävdar att England minsann hade fått gå till arenan om de hade känt för det. [Twitter/Sam Wallace]