Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Notiser: Van Gaal flyttar försäsongsmatch

  • Louis van Gaal får sin vilja igenom. Enligt Mark Ogden i Telegraph var Van Gaal inte nöjd över att träningsmatchen mot San Jose skulle spelas i Berkeley, två timmars resa från Uniteds bas i San Jose. Och enligt Ogden har Van Gaal fått som han vill – matchen kommer att flyttas till San Joses ordinarie hemmaplan, vilket innebär att 44 000 biljettköpare missar matchen. Varken Manchester United eller San Jose Earthquakes har bekräftat flytten men Ogden hänvisar till ett uttalande från företaget som sålde biljetter till matchen så vi kan nog förutsätta att det stämmer. [Telegraph]
  • Champions League-finalen 2017 kommer att spelas i Cardiff, meddelar Uefa. Så då är väl den enda återstående frågan vilka som blir Uniteds motståndare i finalen… [Uefa]
  • Uefa meddelar också att Europa League-finalen 2017 kommer att spelas på Friends Arena i Solna. [Uefa]
  • Det gick inget bra för Guus Hiddink, Louis van Gaals efterträdare som förbundskapten i Holland. Man ligger pyrt till i kvalet och Hiddink väljer nu att lämna posten. Vem som efterträder är ännu inte klart, men Daley Blinds pappa Danny och övriga i tränarstaben ser ut att få behålla sina jobb. [BBC]
  • Angelo Henriquez är klar för final i Copa America. Han fick dock ingen speltid när Chile vann med 2-1 mot Peru i semifinalen. Angel Di Maria, Marcos Rojo och deras Argentina har chansen att gå till final i natt. [Copa America]
  • Över på den officiella hemsidan blir arenamanagern Tony Sinclair intervjuad gällande Old Traffords gräsmatta. ”Vi är nu runt sex veckor från att möta Spurs på Old Trafford och planen är just nu ren med knappt ett frö på. Det är en skrämmande sak att säga, framför allt då vädret är så temperamentsfullt häromkring. Men jag är säker på att planen kommer att vara bra till den första matchen. […] Det har varit en otroligt teknisk utveckling de senaste tio åren, till exempel har vi de ljus som vi använder för att stimulera gräsväxten genom att tillföra artificiellt solljus.” [Manchester United]