Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Media: United nära att värva Matteo Darmian

Torinos högerback Matteo Darmian ska enligt flera källor vara nära en övergång till Manchester United. Sky Sports, som hänvisar till Sky Italia, menar att United och Torino är överens om en övergångssumma.

Manchester Evening News tror Stuart Mathieson att en övergång, för en rapporterad övergångssumma på tio miljoner pund, är nära förestående. På Mirror skriver David McDonnell ungefär detsamma, även om han menar att Torino ska vilja förhandla upp övergångssumman till 14 miljoner pund.

Även Jamie Jackson på Guardian skriver att United jagar Darmian, som är 25 år gammal och italiensk landslagsman. Mathieson och McDonnell verkar dock tro att affären är närmare än Jackson tror.

Torino har satt en deadline för försäljningar till söndag, då deras försäsongsträning börjar. ”Alla som kommer till försäsongsträningen kommer att vara kvar hos oss under resten av säsongen,” säger Torinos president Urban Cairo. ”Söndag kommer att vara deadline. Tre anbud har kommit på Darmian, men av respekt till klubbarna som har kommit med dem kommer jag inte att säga vilka det är, Darmian är en extraordinär spelare som kommer att vilja försöka vinna Champions League en dag.