Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: United bekräftar att Schweinsteiger är klar (uppdaterad)

Nu har även Manchester United bekräftat att Bastian Schweinsteiger går till Manchester United. På den officiella hemsidan skriver man:

Manchester United är mycket glada att annonsera att man har nått en överenskommelse med Bayern München om att signera mittfältaren Bastian Schweinsteiger, under förutsättning att läkarundersökningen klaras och att man kommer överens om det personliga avtalet.

Ett ytterligare meddelande kommer när processen är avslutad.

Bastian Schweinsteiger fyller 31 år den 1 augusti. Han föddes i Kolbermoor, en liten stad i Bayern. Han har spelat för Bayern München sedan de tidiga tonåren. I början på karriären spelade han som vänsterback och vänsterytter, men Louis van Gaal ändrade på det:

[Schweinsteiger] passade inte för positionen som vänsterytter för mig. När jag kommer till en ny klubb pratar jag med alla spelare om hans position, hans personlighet, laget och hur han arbetar med sina lagkamrater.

Jag sa till Bastian: ’Jag tror att du måste spela på mittfältet.’ […] Sedan spelade han som sittande mittfältare och han gillade spelet mer än någonsin. […]

Det är inte många spelare som har en bred orientering. När du har en bred orientering kan du passa profilen som en nummer 6 eller nummer 10. Men då måste du träna. Schweinsteiger spelade aldrig där, så efter två veckor av träningar och två matcher kände han att han kunde göra det mer än någonsin. Det är därför filosofin är den bindande faktorn.

Totalt blev det 500 matcher och 67 mål för Schweinsteiger i Bayerns a-lag (ytterligare 35 matcher och 2 mål i Bayern München II). Han har vunnit det mesta, bland annat åtta ligatitlar och en Champions League. Förra året blev han världsmästare och nästa sommar ska han, som landslagskapten, försöka addera ett EM-guld till medaljsamlingen. Förhoppningsvis har han fyllt på prisskåpet innan dess.

Manchester United rapporteras betala 15 miljoner pund för mittfältaren.

Vi återkommer givetvis med mer vad det lider.

Bastian Schweinsteiger

Namn: Bastian Schweinsteiger.
Född: 1984-08-01 i Kolbermoor, Tyskland.
Längd/vikt: 183 cm/79 kg.
Position: Central mittfältare.
Till United: Den 11 juli 2015 från Bayern München, för 15 miljoner pund.
Karriär: Bayern München (2001-2015, 500 matcher/67 mål), Bayern München II (lån, 2001-2005, 35/2), Manchester United (2015-).
Landskamper/mål: 111/23 (Tyskland).
Titlar: Ett VM-guld, tysk mästare åtta gånger, Champions League en gång, tyska cupen sju gånger, VM för klubblag en gång, tyska ligacupen två gånger, tyska supercupen två gånger, Uefa Super Cup en gång.

Välkommen till Manchester United Bastian Schweinsteiger!