Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Formaliteterna avklarade: Bastian Schweinsteiger är nu en Manchester United-spelare

Läkarundersökningen är klar och kontraktet är påskrivet så nu är Bastian Schweinsteiger en Manchester United-spelare. United rapporteras betala 14,38 miljoner pund (20 miljoner euro) till Bayern München för den tyska landslagskaptenen. Schweinsteiger har skrivit på ett treårskontrakt med United.

Bastian Schweinsteiger

Namn: Bastian Schweinsteiger.
Född: 1984-08-01 i Kolbermoor, Tyskland.
Längd/vikt: 183 cm/79 kg.
Position: Central mittfältare.
Till United: Den 13 juli 2015 från Bayern München, för 14,38 miljoner pund.
Karriär: Bayern München (2001-2015, 500 matcher/67 mål), Bayern München II (lån, 2001-2005, 35/2), Manchester United (2015-).
Landskamper/mål: 111/23 (Tyskland).
Titlar: Ett VM-guld, tysk mästare åtta gånger, Champions League en gång, tyska cupen sju gånger, VM för klubblag en gång, tyska ligacupen två gånger, tyska supercupen två gånger, Uefa Super Cup en gång..

Manchester United är den enda klubben jag skulle ha lämnat München för,” säger Schweinsteiger.

Bastian Schweinsteiger fyller 31 år den 1 augusti. Manchester United blir blott hans andra klubb i karriären, han började spela för Bayern München i de tidiga tonåren.

Det är en väldigt erfaren mittfältare som Manchester United värvar. Schweinsteiger hann göra 500 matcher och 67 mål för Bayern. Han har ett välfyllt prisskåp, som inkluderar ett VM-guld, en vinnarmedalj från Champions League och åtta tyska ligaguld.

Idag känner vi ju Schweinsteiger som en av världens bästa centrala mittfältare. Men han inledde karriären som vänsterytter och det var först under Louis van Gaals tid i Bayern som Schweinsteiger blev mittfältare på heltid. Han är passningsskicklig och löpstark, med ett fruktat skott. För att vara en box till box-mittfältare, och ibland även en sittande mittfältare, gör han också relativt många mål och assist.

Han har inga uppenbara svagheter. Det enda lilla frågetecknet som finns är att han de senaste åren har varit lite skadedrabbad. Men det är inga som helst tvivel om att det är en fantastisk fotbollsspelare som Manchester United nu har värvat.

Bastian Schweinsteiger:

Jag har verkligen gillat min tid i Bayern München, det har varit en otrolig resa. Och jag har inte tagit det här beslutet lättvindigt. Manchester United är den enda klubben jag skulle ha lämnat München för. Jag känner mig redo för den här nya och spännande utmaningen i vad jag anser vara den mest konkurrenskraftiga ligan i världen och jag ser fram emot att arbeta med Louis van Gaal igen.

Jag kommer aldrig att glömma min tid i Bayern München och jag skulle vilja tacka alla i klubben och fansen för de fantastiska minnena.

Louis van Gaal:

Bastian är, givetvis, ingen främling för mig. Jag arbetade med honom under min tid i Bayern München och jag är verkligen jätteglad att han går till Manchester United. Hans historia talar för sig själv, han har vunnit alla titlar på klubbnivå och var en mycket stor del i det tyska VM-vinnande laget förra sommaren.

Bastian är det ultimata proffset och det är inga tvivel om hans talang och hans förmåga att kontrollera matcher. Han tar med sig mängder av erfarenhet och är ett fantastiskt tillskott till vår trupp.

Välkommen till Manchester United Bastian Schweinsteiger!

Spelarprofil Bastian Schweinsteiger »