Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Morgan Schneiderlin klar för Manchester United

Manchester United fortsätter att presentera nyförvärv och sommarens fjärde nyförvärv blir den franska mittfältaren Morgan Schneiderlin, som ansluter från Southampton. Schneiderlin har skrivit på ett fyraårskontrakt med en option på ytterligare ett år. United rapporteras betala omkring 25 miljoner pund i övergångssumma.

Morgan Schneiderlin

Namn: Morgan Schneiderlin.
Född: 1989-11-08 i Obernai, Frankrike.
Längd/vikt: 181 cm/75 kg.
Position: Central mittfältare.
Till United: Den 13 juli 2015 från Southampton, för 25 miljoner pund.
Karriär: Strasbourg (2005-2008, 5 matcher/0 mål), Strasbourg B (lån, 2005-2008, 37/5), Southampton (261/15), Manchester United (2015‑).
Landskamper/mål: 9/0 (Frankrike).
Titlar: -.

Jag är mycket glad att vara en Manchester United-spelare […] det var ett väldigt enkelt beslut att fatta,” säger Morgan Schneiderlin.

Schneiderlin har hunnit bli 25 år gammal och ansluter till United efter sju säsonger i Southampton. Med Schneiderlin och Bastian Schweinsteiger på plats har Manchester United nu ett mycket starkt mittfält, med både bredd och spetskvalitet. Schneiderlin och Schweinsteiger får i första hand slåss med Michael Carrick och Ander Herrera om tre platser i startelvan, men Daley Blind och Marouane Fellaini lär också vilja ha ett ord med i spelet.

Morgan Schneiderlin föddes i den lilla franska orten Obernai, som ligger i närheten av Strasbourg, nära gränsen till Tyskland. Han började spela boll i just Strasbourg som knatte. Han tog sig upp genom leden och inledde seniorkarriären i Strasbourgs b-lag. Han fick ett par chanser i a-laget, i Ligue 2, säsongen 2006/07. Våren 2008 fick han så också debutera i Ligue 1, 18 år gammal. Han startade två matcher och gjorde ett inhopp men Strasbourg blev degraderade och Schneiderlin såldes till Southampton.

Den franska tonåringen spelade snabbt till sig en ordinarie plats i Southampton, men det gick sämre för laget som åkte ner i League One. Han blev ändå kvar i Southampton och under den andra säsongen i League One fick han vara med och föra laget tillbaka till Championship. Där blev vistelsen bara ettårig då Southampton spelade upp sig till Premier League.

Schneiderlin har tillhört Southamptons bästa spelare under de tre åren i Premier League, där laget onekligen har överträffat förväntningarna.

Inför VM 2014 blev han, utan att ha gjort en enda landskamp, uttagen till den franska VM-truppen (han stod först på reservlistan). Han gjorde sin första landskamp då han fick ett kort inhopp i träningsmatchen mot Jamaica. Schneiderlin fick sedan göra VM-debut, då han ersatte den avstängde Yohan Cabaye, i den avslutande gruppspelsmatchen mot Ecuador.

Efter VM har han gjort ytterligare sju landskamper, varav fyra som startspelare, och han lär satsa på att ta en ordinarie plats till EM på hemmaplan.

Schneiderlin har spelat central mittfältare i hela karriären, aningen som sittande mittfältare eller som box till box-spelare. Han har sina största styrkor i defensiven, där han är en skicklig bollvinnare och stark i tacklingsspelet. Han är också en bra passningsspelare.

Letar vi svagheter så kan man ju konstatera att elva mål och två assist på 95 Premier League-matcher inte är överdrivet bra. Men han har som sagt generellt en defensiv utgångsposition.

Morgan Schneiderlin:

Jag är mycket glad att vara en Manchester United-spelare. När jag fick veta att United var intresserade av att värva mig var det ett väldigt enkelt beslut att fatta. Jag har gillat mina sju väldigt glada år med Southampton och det är en klubben som alltid kommer att vara i mitt hjärta. Men chansen att vara en del av den här truppen och hjälpa den här fantastiska klubben att vara framgångsrik var för bra för att missa.

Jag är exalterad över att få börja den resan på turnén till USA. Jag vet vad Manchester United betyder för fans över hela världen och jag ser fram emot att uppleva det.

Louis van Gaal:

Morgan är en väldigt talangfull spelare med fantastisk energi och förmåga. Hans skicklighet kommer att komplementera de spelare som vi redan har och jag är väldigt glad att vi har kunnat göra klart den här affären före turnén till USA. Det träningslägret kommer att vara väldigt viktigt i våra förberedelser för den nya säsongen och ger Morgan och de andra spelarna en chans att visa våra fans vad de kan uppnå tillsammans.

Välkommen till Manchester United Morgan Schneiderlin!

Spelarprofil Morgan Schneiderlin »