Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Q&A med Schneiderlin och Schweinsteiger

Innan avresan till USA hann Manchester Uniteds senaste nyförvärv Morgan Schneiderlin och Bastian Schweinsteiger med att bli intervjuade i MUTV.

Fransmannen la ribban lågt och nöjer sig med att vinna varenda match i United. Tysken har utrymme i prisskåpet och har kommit för att vinna titlar.

Schneiderlin: Det är en dröm som blir sann

Morgan, välkommen till Manchester United. Hur känns det att vara en Manchester United-spelare?
Det är en dröm som blir som blir sann. Jag håller fortfarande på att förstå. Det är den största klubben i världen. Jag har arbetat hela livet för det och idag är jag väldigt glad och stolt. Det är början på en ny sak för mig, nya äventyr. Det är nya steg, mer krävande, med mer press men jag är redo för det och kan inte vänta på att få börja spela.

Hur stor influens var Louis van Gaal i ditt beslut att komma hit?
Ja, en stor del. Han är en stor manager och har tränat de bästa lagen i världen. Man kan se, när jag pratade med honom, att han vill ha stora saker för Manchester och ser stora saker för det här laget. Han fick mig att förstå hur stor den här klubben är vikten av göra de bra sakerna, de rätta sakerna och spela bra. För mig var det en stor del. Jag ser fram emot att spela under honom och lära mig och utvecklas. För jag är fortfarande ung och vet att jag fortfarande kan bli bättre.

Sedan du kom till Southampton har du bara blivit bättre och bättre. Du är fortfarande bara 25, hur mycket mer har du att ge?
Jag tror att jag kan – ni vet, jag är inte en färdig produkt. Varje dag har jag känslan att jag utvecklar mig, att jag lär mig. Jag lärde mig från varje manager jag hade i Southampton. Det var en fantastisk tid för mig. Jag säger tack till allt folk i Southampton för de har hjälpt mig genom mycket och fått mig att utvecklas som spelare. Men nu vet jag att jag kommer att bli bättre för jag kommer att spela med bättre spelare och en av världens bästa managers.

Till sist, du har spelat på Old Trafford med Southampton. Hur mycket ser du fram emot att kliva ut på Theatre of Dreams inför 75 000 supportrar?
Det är otroligt. Den första gången jag kom till den här arenan sa jag att det var den bästa arenan jag har spelat på. Ni vet, för atmosfären, för kontexten, för namnet. Jag ser fram emot att spela vecka ut och vecka in inför många tusen människor och jag kan inte vänta på att få börja. Jag hade ett framgångsrikt fjolår med Southampton men förhoppningsvis kommer jag nu att vinna varje match med Manchester United.

Schweinsteiger: Jag är här för att vinna titlar

Bastian, välkommen till Manchester United. Hur mycket ser du fram emot att ta på dig den röda tröjan och spela för den här klubben?
Till att börja med är jag verkligen jätteglad att vara här i Manchester. Manchester United är en storklubb med massor av tradition och exakt vad jag ville. Vi har samma filosofi.

Bayern München är i ditt hjärta och du var där i 17 år. Hur svårt var det att lämna den klubben?
Givetvis är det inte enkelt efter så lång tid i den klubben. Men i slutändan är jag glad att vara här. Manchester United är en storklubb, jag är här för att vinna titlar. Manchester United är vana med det också. Så jag ser fram emot att spela i den tröjan. Ja, det var också en av drömmarna i min karriär. Att vara här i Manchester och spela för Manchester United.

Hur stor influens var Louis van Gaal i ditt beslut att komma hit?
Givetvis, jag känner honom, så det var lite enklare. Men det handlar inte om honom, det är mer om klubben Manchester United. Det är en så stor klubb, med tradition och kvalitet i laget. Man kan vinna titlar, tänker jag, nästa säsong. Givetvis är han en fantastisk tränare. Och jag tror att ni vet det, så allt är bra. Vi får se vad vi gör i ligan.

Du har spelat på Old Trafford förr, du har gjort mål och blivit utvisad. Hur mycket ser du fram emot att nu kliva ut på Old Traffords gräs i en Manchester United-tröja?
Jag ser fram emot den stunden, i tröjan och att spela för det laget och med de fantastiska supportrarna. Hela tiden när du spelar här, jag tror att jag har spelat två gånger på Old Trafford, har det varit en otrolig atomsfär. Jag kommer ihåg en gång när vi förlorade med 3-2 här men gick vidare till kvartsfinalen. Och efter matchen gav supportrarna oss en applåd, väldigt respektfulla, jag gillar det väldigt mycket. Jag ser fram emot att spela för den klubben. Men framför allt för de supportrarna.

Du blir den första tysken att representera Manchester United på a-lagsnivå. Hur stor ära är det för dig?
Det är en stor ära, en stor ära. Jag skämtade med Wayne – jag tror att ni kallar tyskar för ’Krauts’, är det sant – ja, så jag sa till honom att jag är den första här. Nej, det är en stor ära att vara den första tysken här i a-laget. Det är en fantastisk känsla.

Premier League är en väldigt tuff liga, som Bundesliga. Hur mycket känner du till Premier League och hur snabbt tror du att du kan anpassa dig till den här fotbollen?
Jag tittar mycket på Premier League. Vi har några tyskar som spelar i Arsenal, Lukas Podolski är en vän till mig och vi pratar om ligan. Alla matcher är intressanta. Alla matcher är tuffa. Jag ser fram emot att spela de matcherna på den höga nivån. Jag tror att vi har ett bra lag och vi kan göra ett fantastiskt jobb.

Många nya spelare på samma gång. Ni åker iväg på turné. Hur mycket ser du fram emot att komma iväg och lära känna dina lagkamrater och låta dem lära känna dig?
Ja, det är mycket viktigt. Jag tycker att jag redan nu kan säga att omklädningsrummet har en fantastisk atmosfär, folk är väldigt vänliga. Så jag tror att vi kommer att ha en bra atmosfär på resan. Det är min första resa till USA. Vi åkte alltid till Asien med Bayern München. Så nu får jag åka till USA och jag ser fram emot att se hur reaktionen är där. Givetvis är det viktigt att ha en bra förberedelse och bli redo för kvalmatcherna och säsongen.

Förberedelserna är viktiga. Du hade ett par skador förra säsongen, känner du att du är över dem?
Givetvis hade jag en tuff VM-turneringen och efter det var jag skadad, till slutet på oktober tror jag. Men sen hade jag fantastiska veckor och månader med Bayern, inga skador. Jag känner mig fantastisk nu för tillfället, och allting är bra. Jag ser fram emot att göra mitt bästa för Manchester United. Jag verkligen glad att vara här.

Och avslutningsvis, vi har sett bilder från Wimbledon där du stöttar din flickvän och det ser ut som ni hade en bra tid där. Nu i Manchester, vad tänker du om staden och människorna här?
Ja, jag spenderade semestern här i England. Så först var vi tillsammans i Birmingham och sen i London, Wimbledon. Det var en speciell atmosfär på Wimbledon. Det var trevligt att prata med folket här. Jag hörde många bra reaktioner om Manchester United, så det var en bra tid.