Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Sergio Romero klar för Manchester United

Embed from Getty Images

Sommarens femte nyförvärv är ett faktum då Manchester United annonserar att man har signerat Argentinas landslagsmålvakt Sergio Romero på fri transfer. Romero har skrivit på ett treårskontrakt med en option på ytterligare ett år.

Sergio Romero

Namn: Sergio Paulino Romero.
Född: 1987-02-22, i Bernardo de Irigoyen, Argentina.
Längd/vikt: 192 cm/86 kg.
Position: målvakt.
Till United: 2015-07-27, från Sampdoria, fri transfer.
Karriär: Racing Club (2006-2007, 5 ligamatcher/0 mål), AZ Alkmaar (2007-2011, 90/0), Sampdoria (2011-2015, 72/0), Monaco (lån, 2014-2015, 3/0), Manchester United (2015-).
Landskamper/mål: 62/0 (Argentina).
Titlar: OS-guld 2008, nederländska ligan 2009, nederländska supercupen 2009.

Sergio Romero föddes i den argentinska småstaden Bernardo de Irigoyen den 22 februari 1987. Han inledde karriären i Racing Club, men hade bara gjort en handfull seniormatcher när han som 20-åring flyttade till Holland och AZ Alkmaar.

I AZ tränades Romero av Louis van Gaal och i sin första säsong som ordinarie blev han holländsk mästare. Han stannade två säsonger till i AZ innan flyttlasset, sommaren 2012, packades för Sampdoria. Under sin första säsong i Italien var han med och spelade upp Sampdoria i Serie A. Säsongen 2013/14 var han utlånad till Monaco, men fick då bara göra tre ligamatcher. Han återvände till Sampdoria den gångna säsongen men gjorde bara tio matcher i Serie A.

Mest känd är han annars som målvakt för det argentinska landslaget, där han är ohotat förstaval. Han blev hjälte när Argentina slog Holland på straffar i VM-semifinalen förra året. Men i finalen var Tyskland som bekant för starka. Romero inkasserade en ny finalförlust i sommarens Copa America.

Sergio Romero:

Jag är verkligen jätteglad att skriva på för Manchester United. Att spela för den bästa klubben i världen är en dröm som blir sann för mig. Louis van Gaal är en fantastisk manager och jag kan inte vänta på att få börja på den här nya och spännande utmaningen i min karriär.

Louis van Gaal:

Sergio är en väldigt talangfull målvakt. Han var en ung målvakt under min tid i AZ Alkmaar och jag är mycket glad att han går till Manchester United. Han hade en fantastisk VM-turnering förra sommaren i Brasilien, även om det är något jag måste lägga långt bak i minnet! Han kommer att vara ett fantastiskt tillskott till laget och jag ser fram emot att arbeta med honom ännu en gång.

Embed from Getty Images

Det får förmodas att Romero är värvad som reservmålvakt, oberoende av vad som händer med David de Gea.

Välkommen till Manchester United, Sergio Romero.


Spelarprofil Sergio Romero »


Källa: Manutd.com