Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Q&A med Sergio Romero

Embed from Getty Images

Manchester Uniteds nyförvärv presenteras som regel med en intervju i MUTV. Så förstås även Sergio Romero. Vi noterar att målvakten inte pratar engelska, åtminstone inte i intervjusituationen.

Sergio, välkommen till Manchester United. Hur känns det att vara här i klubben?
Tack så mycket. Jag är väldigt glad. Det är något jag har väntat på en lång tid, att gå till en riktigt stor klubb som Manchester United. Och jag hoppas att jag kan ge någonting tillbaka till klubben nu när de har satt sin tro på mig.

Du måste verkligen se fram emot att spela och försöka vinna titlar med den här klubben?
Absolut. Från den första stunden jag hörde att det fanns en möjlighet att gå till den här klubben har jag konstant tänkt på många saker. Att spela för klubben, träna med de andra spelar, lära känna mina lagkamrater och vinna troféer för United.

Du arbetade med managern under din tid i Holland med AZ Alkmaar. Så hur är han enligt dig som manager och som person?
Han är en fantastisk manager. Han är den typen av boss som gör dig bekväm och från första stunden jag fick målvaktströjan av honom 2007 berättade han för mig att jag skulle vara en viktig del i hans trupp. Det var en vital period för mig för i samma stund som jag skrev på för honom började min karriär verkligen att ta fart. Han är någon som har varit väldigt viktig i mitt liv. Han hjälpte mig mycket när jag kom till Holland då jag inte pratade holländska och jag pratade inte engelska, men han pratade spanska. Han är väldigt ärlig och öppen som person, han hjälper och uppmuntrar dig och han bryr sig om varje spelare och varje medlem i staben.

Embed from Getty Images

Så, hur kan du förbättra det här laget?
Jag är här för att hjälpa och jobba hårt, oavsett om det har varit för min klubb eller mitt land. Jag har alltid jobbat hår med mina lagkamrater så jag är 100 procent redo för action när managern behöver mig.

Vad tycker du om Uniteds trupp för närvarande?
Det är en väldigt stark trupp. Ett lag som United med de här verkligen fantastiska spelarna kommer alltid att konkurrera starkt i varje turnering vi ställer upp i. Klubben visade förra säsongen att den blir starkare och den kommer att fortsätta att göra det. Om vi kan realisera managerns instruktioner och tankar kan vi uppnå mycket.

Vad vet du om klubben i form av klubbens historia och spelarna här?
En del av klubbens historia sitter bredvid managern varje dag i form av Ryan Giggs. Han har vunnit allt som går att vinna i klubben och han är fortfarande här. Han har levt hela sitt liv i den här klubben. Du måste tänka på alla titlar som den här klubben har vunnit och alla spelare som har utvecklat sitt spel här i klubben. De har alla spelat en viktig roll i Manchester Uniteds berättelse. Manchester United är en av de största klubbarna i världen tack vare historien. Det är därför det är en sådan dröm som blir sann att sitta här nu och bära den här tröjan.

Här i klubben är det många spelare som kan prata spanska, så det kommer att hjälpa dig att anpassa dig…
Utan tvekan. Ja, givetvis kommer det alltid att vara lättare om det finns spelare som pratar spanska här. Jag lär mig engelska så att mitt språk kommer att förbättras och jag kommer att kunna prata mycket enklare med alla i klubben.

Har du ett meddelande till Uniteds fans?
Jag vill bara visa dem hur glad jag är att vara här. Jag har rest hit utan min fru och mina barn på kort sikt för att komma och göra det mesta av den här fantastiska möjligheten. Jag har förklarat för min familj att det här är en enorm möjlighet för oss. Vi är verkligen väldigt glada och jag kommer att jobba väldigt hårt för klubben och för min familj för att få det här att fungera.


Källa: Manutd.com