Matchrapport: Manchester United – Paris Saint-Germain 0-2

Embed from Getty Images

Så spräcktes till slut Manchester Uniteds segersvit i USA. PSG var starkare i Chicago och vann rättvist med 2-0 efter mål av Matuidi och Ibrahimovic. PSG vann därmed också International Champions Cup.

Uniteds insats påminde mycket om hur det ofta såg ut förra säsongen. Man hade mycket boll men gav bort några stora chanser samtidigt som man själva inte förmådde skapa så värst mycket. Förhoppningsvis följer United upp det dåliga genrepet med något väldigt mycket bättre i ligapremiären mot Tottenham på lördag nästa vecka.

Van Gaal gjorde bara en enda förändring i startelvan jämfört med matchen mot Barcelona, då Bastian Schweinsteiger klev in på mittfältet istället för Morgan Schneiderlin. United har därmed haft nio utespelare – Darmian, Jones, Blind, Shaw, Mata, Carrick, Young, Memphis och Rooney – som har startat samtliga försäsongsmatcher. Startelvan mot Tottenham lär inte innehålla överdrivet många förändringar. Van Gaal ska dock ha indikerat att det blir 4-3-3 när säsongen drar igång.

Det mest notabla är att Jones och Blind fortsätter bilda backpar. Det har i de tidigare matcherna sett hyggligt ut men mot PSG var det stundom väldigt förvirrat. Framför allt Blind tycktes spela i en närmast fri roll. Han befann sig lite överallt, men sällan där man räknar med att en mittback ska vara och kombinerade det med ständiga chansbrytningar. Mycket riktigt var Blind också långt ifrån eget straffområde vid de två insläppta målen.

Blind har en bra passningsfot och han är vänsterfotad. Det tycks vara tillräckligt till att förvandla honom till ett alternativ för startelvan. Mycket märkligt. Det ska konstateras att vi vid ett tillfälle fick se prov på vad Blind kan göra med bollen då han slog en briljant långpassning till Juan Mata, som tog ner snyggt och satte bollen i mål. Vackert! även om linjemannen flaggade för offside.

PSG tog ledningen när bollen spelades över Uniteds backlinje. Matuidi, Jones, Shaw och De Gea löpte på bollen. Matuidi var starkare än Jones och De Gea kom på mellanhand och 1-0 var ett faktum. De Gea hade inte sin bästa match i karriären. Redan efter ett par minuter friställde han Ibrahimovic med en totalt misslyckad passning, Ibrahimovics avslutning flög dock långt över målet.

Svensken missade igen då han fick gå upp ohotad och nicka efter en hörna, när det fortfarande var mållöst. Han skulle dock inte lämna matchen mållös. Efter dryga halvtimmen byggde han upp ett anfall då han hittade Maxwell på vänsterkanten. Ibrahimovic fick sedan ohotad vandra in i Uniteds straffområde, bakom ryggen på Jones. Maxwell slog ett perfekt inspel till Ibrahimovic som enkelt satte bollen i nät.

Embed from Getty Images

Allt var dock inte dåligt i United. Framför allt imponerade Matteo Darmian återigen på högerbacken (om vi bortser från att hans inkast är precis lika dåliga och regelvidriga som Valencias). Han kom runt fint på kanten vid flera tillfällen, även om hans inspel lämnar mer att önska. Han redde dessutom ut ett par situationer då det såg ut som att PSG skulle få chansen att bättra på segersiffrorna.

Darmian spelade hela matchen och avslutade som vänsterback. Valencia gjorde under sitt inhopp inget för att övertyga Van Gaal om att han borde starta mot Tottenham. Valencias mest minnesvärda insats var en duell där han gick in högt och fult med dobbarna före. Domaren var generös som valde det gula kortet.

Embed from Getty Images

På vänsterbacken fortsätter Luke Shaw att göra ett bra jobb, även om han missade i defensiven vid något tillfälle. United kan också känna sig trygga i att man har ett fungerande centralt mittfält, även om jag tycker att det är märkligt att Ander Herrera inte fick en enda minut mot PSG. Schneiderlin och Schweinsteiger gjorde varsin halvlek och skötte sig bra bredvid Carrick, som i dagsläget tycks vara Van Gaals förstaval.

Offensivt fortsätter att Memphis Depay att se pigg ut, om än med en del märkliga beslut och bristfällig skärpa i de avgörande momenten. Andreas Pereira fick 45 minuter och var också pigg, även om han också gjorde en hel del misstag. Pereira får stort förtroende av Van Gaal och får förmodas vara en fullvärdig medlem av a-lagstruppen nu.

Embed from Getty Images

Däremot uträttade fjolårets anfallstrio Mata, Rooney och Young inte överdrivet mycket.

Kul var att Sean Goss fick göra sina första a-lagsminuter då han ersatte Carrick i slutskedet. Goss hann inte uträtta något notabelt under sin tid på planen men även om hans speltid under turnén var begränsad så får det ses som en positiv erfarenhet.

Nu bär det av till Manchester och för närvarande ser det ut som att det inte dyker upp några ytterligare nyförvärv innan United sparkar igång Premier League. Då, lördagen den 8 augusti, väntar Tottenham på Old Trafford. För det här Manchester United-laget känns det väldigt viktigt att man får en bra start.

Matchinformation

Manchester United 0
Paris Saint-Germain 2
Turnering: Träningsmatch (International Champions Cup)
Tid: Torsdagen den 30 juli 2015, 03.00
Plats: Soldier Field, Chicago
Publik: 61 351
Domare:

Matchhändelser

25 Blaise Matuidi 0-1
34 Zlatan Ibrahimovic 0-2
75 Marquinhos
80 Antonio Valencia

Manchester United

De Gea
Darmian, Jones, Blind, Shaw
Mata, Schweinsteiger, Carrick, Young
Memphis
Rooney

Johnstone för De Gea (46)
Schneiderlin för Schweinsteiger (46)
Pereira för Young (46)
Smalling för Jones (65)
Valencia för Shaw (66)
Lingard för Mata (81)
Goss för Carrick (81)

Avbytare:

Paris Saint-Germain

Trapp
Van der Wiel, Aurier, Silva, Maxwell
Veratti, Stambouli, Matuidi
Augustin, Ibrahimovic, Lucas

Luiz för Aurier (46)
Kimpembe för Matuidi (70)
Marquinhos för Van der Wiel (46)
Cavani för Augustin (46)
Digne för Maxwell (46)
Rabiot för Veratti (62)
Sabaly för Silva (62)
Nkunku för Stambouli (62)
Ongenda för Lucas (70)
Bahebeck för Ibrahimovic (70)
Kimpembe för Matuidi (70)
Avbytare:

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS