Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Notiser: Ronaldo bryr sig inte om Fifa; plus lite mediekritik

  • Jag kan inte prata så. Det här är bullshit. Prata om Fifa. Jag bryr mig inte om Fifa. Och Qatar? Jag bryr mig inte ett jävla dugg. Vad vill du att jag ska göra? Prata om produkten. Han pratar om Fifa. Kom igen,” var Cristiano Ronaldos reaktion när han fick frågor om Fifa. Tror vi kan konstatera att Fifa inte behöver vara oroliga för en spelarrevolt. Vi får hoppas på FBI. [CNN]
  • Det går inte så bra för Mark Ogden när han ska ge sig på Uefas regelverk. Jag har redan klagat på honom när han dribblade bort sig om regler kring spelare som är cuptied i Champions League. Nu misslyckas han igen, då han på Telegraph skriver att Manchester United ligger fyra placeringar bakom Manchester city på Uefas ranking. Vi hoppar till Uefa och ser att Manchester city har 87,087 rankingpoäng medan Manchester United har 103,078. På den preliminära listan för nästa säsong (Uefa) är förvisso city före United, men hur det ser ut när den listan är klar återstår att se.
  • När jag ändå klagar på journalister så kan det noteras att både Guardian och Telegraph citerar Pep Guardiola om Bastian Schweinsteiger. De båda tidningarna vinklar negativt och påstår att Guardiola ifrågasätter Schweinsteigers fysik. Låt oss titta på videon och se vad Guardiola säger:

  • Basti, when he has not a little problem with his little injuries,” säger Guardiola. Både Telegraph och Guardian är snabba med att exkludera ordet ”little”, som Guardiola alltså säger två gånger. Tidningarna förvandlar också de ”två senaste åren” till de ”tre senaste åren” två gånger om. När jag lyssnar på Guardiola tycker jag att det är uppenbart att han vill hylla Schweinsteiger och att tidningarnas vinkling är medvetet negativa och oärlig.
  • Till sist har Rio Ferdinand uttalat sig om Angel Di Maria…