Motståndarkollen: Klart för Champions League-lottning

  • Efter kvällens matcher i Champions League-kvalet är det nu klart att Manchester Uniteds fem potentiella motståndare i playoff till Champions League är Club Brugge, CSKA Moskva, Lazio, Monaco och Rapid Wien.
  • Lazio var direktkvalificerade för playoff medan de övriga fyra lagen tog sig till playoff via kvalomgång 3 (som fullt logiskt är den första omgången på ligavägen).
  • Lottningen är klockan 12.00 på fredag kan till exempel ses på Viasat Fotboll, Viaplay, Eurosport, Viasatsport.se eller Uefa.com.

  • Shakhtar Donetsk blir det femte seedade laget i playofflottningen, tillsammans med United, Valencia, Bayer Leverkusen och Sporting Lissabon. Shakhtar vann enkelt hemma mot Fenerbahce (3-0). Inget Champions League-spel för Robin van Persie och Nani, således. Van Persie var inte ens med i truppen idag.
  • Vi påminner om att det seedningen bara skiljer de högst rankade lagen från varandra – de seedade lagen har inte nödvändigtvis fördel av att få börja borta.
  • CSKA Moskva tog sig till playoff genom att vända tvåmålsunderläge till seger i Prag.
  • Club Brugge bokade playoffplatsen via 3-0 hemma mot Panathinaikos (totalt 4-2). Av statistiken att döma var det dock jämnare än siffrorna indikerar.
  • I mindre betydelsefulla matcher noterar vi att Chelsea, relativt reservbetonat, förlorade med 1-0 hemma mot Fiorentina.

  • Till sist noterar vi att Uniteds premiärmotståndare Tottenham vann med 2-0 mot Milan i München. Tottenham matchade ett reservbetonat lag men uppladdningen med två matcher i München den här veckan ter sig högst märklig. De har dessutom ytterligare problem då de inte anländer i London förrän imorgon (torsdag) eftermiddag. Det ska förhoppningsvis gynna United i premiären.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS