Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Angel Di Maria klar för PSG

Embed from Getty Images

Följetongen kring Angel Di Maria har nu nått sitt slut. Manchester United meddelar på torsdagen att argentinaren är klar för Paris Saint-Germain. Di Maria har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till 2019. Övergångssumman rapporteras vara 44,2 miljoner pund.

Det blev alltså bara en enda säsong i Manchester United för Di Maria, som är klubbens dyraste värvning någonsin. Förväntningarna och förhoppningarna var enorma när han anslöt från Real Madrid i augusti förra året. Initialt började det också väldigt bra men ganska snart stod det klart att Di Maria inte passade United som handen i handsken.

Det finns alldeles säkert många förklaringar till att det inte blev så bra som det borde ha blivit. Vad som är uppenbart är att Di Maria kommer att gå till historien som en av Uniteds sämsta värvningar någonsin.

Jag är väldigt stolt och kan inte vänta på att få bära Paris Saint-Germains färger,” säger Di Maria. ”Jag vill vinna varje turnering vi ställer upp i, både i Frankrike och Europa.

Di Maria gjorde fyra mål på 32 matcher (24 från start) för Manchester United. Han vann den interna assistligan under sin enda säsong i klubben.

Di Maria ger sig nu in på en ny utmaning och klubben önskar honom allt det bästa i framtiden,” skriver Manchester United på sin hemsida.


Spelarprofil Angel Di Maria »


Källor: Manchester United, PSG