Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Manchester United – Tottenham Hotspur 1-0

Embed from Getty Images

Förra året förlorade United mot Swansea i premiären. Trots ganska krampaktigt spel i årets första match blev det en ganska betryggande 1-0 seger. En perfekt inledning och födelsedagspresent till Van Gaal.
– Det viktigaste i dag var 3 poäng, säger Wayne Rooney till BT Sport.

“En typisk premiärmatch”. Så beskrev Viasats expert Erik Niva efter matchen och det går väl inte annat än att hålla med.

Fyra av sommarens värvningar fick chansen från start. Alla utom Schweinsteiger, som dock byttes in mot Carrick fick inleda i sina första matcher på Old Trafford.
Precis som under försäsongen imponerade högerbacken Matteo Darmian. Han var solid och kom flera gånger på offensiva attacker.

Ett annat nyförvärv, handplockat av Van Gal är Memphis Depay. Han visade upp glimtar av sin potential men lyckades inte sätta den nykomponerade Belgiska backlinjen på några större prov. Däremot var han inblandad i 1-0 målet som Kyle Walker satte i eget mål. Han spelade fram till Young som skickade in den till en helt fri Rooney som dock var alldeles för nonchalant framför mål. Lyckligtvis finns spelare som Walker. Rooney har hävdat att han kommer göra 25 mål i år. Då måste han vara effektivare än så. 

Annars var det en match där United öppnade ganska svajigt. De lät Tottenhams två bästa offensiva spelare Kane och Eriksen få fria ytor och Eriksen chippade tätt, tätt över.
Försvarsspelet var precis som föregående säsonger inledningsvis ganska rörigt. Blind blev ofta bolltittande och det var bara tur och Tottenhams ineffektivitet som höll nollan intakt.
I andra halvlek höjde sig försvaret betydligt. Främst tack vare matchens spelare Chris Smalling som verkar bibehålla den form han visade upp i våras.

Offensivt skapades som Van Gaal det en del chanser. Förutom målet var det Young som fick den bästa chansen. Inne in straffområdet fick han vända in med sin högerfot men avslutet hamnade i famnen på Vorm.

Van Gaal har varit inne på att det saknas fart och finess. När just en sådan spelare som Di Maria lämnar klubben behövs det en ersättare. Pedro har ihärdigt ryktats till klubben och förmodligen ansluter han inom kort, gärna innan första matchen mot Club Brügge (18 augusti).

Tottenham gjorde en helt ok match på Old Trafford. Kane visade prov på en del av succéspelet från ifjol och Eriksen hade flera vassa inspel.

– Det var två lag som ville pressa högt, säger Van Gaal till BT Sport efter matchen.

Det var också sådana tillfällen som var grunden till flera av Tottenhams lägen. Tottenham lyckades stressa United flera gånger som hade svårt att hålla i bollen. Däremot hade de själva ofta problem i uppspelsfasen och på liknande sätt kunde United skapa offensivt tryck när de pressade högt.

– Saker kan bli bättre, vi kan hålla bollen bättre och även pressa bättre men en bra seger, säger en av fem debutanter Morgan Schneiderlin till Viasat Sport.

Målvaktsfrågan dök upp i intervjun med Van Gaal efter matchen. Han berömde Romero och beskrev hans insats komiskt som ”Romero kept the zero”. Romero som fick ersätta David De Gea,som Van Gaal sagt inte klarar av de ihärdiga rykten som omger honom.

– Klubben vill ha honom men vi vill behålla honom. Han har varit lagets bästa spelare två säsonger i rad och när vi köper spelare får vi betala mycket. Då vill vi ha mycket för honom, säger Van Gaal till BT Sport.

Som sagt en ganska trevande säsongsinledning rent spelmässigt men en väldigt viktig seger. Detta ger arbetsro och självförtroende inför fortsättningen. Nyförvärven gav mersmak och United har skapat ett övertag mot Tottenham.

Embed from Getty Images

Matchinformation

Manchester United 1
Tottenham Hotspur 0
Turnering: Premier League, omgång 1
Tid: Lördagen den 8 augusti 2015, 13.45
Plats: Old Trafford, Manchester
Publik: 75 261
Domare: Jon Moss (assisterande: Brooks, Smart; fjärde: Marriner)

Matchhändelser

22Kyle Walker (självmål)
Assist: Rooney
1-0
27Jan Vertonghen
69Bastian Schweinsteiger
76Eric Dier
90Juan Mata
90+1Dele Alli

Manchester United

Romero
Darmian, Smalling, Blind, Shaw
Carrick, Schneiderlin
Mata, Memphis, Young
Rooney

Schweinsteiger för Carrick (60)
Herrera för Memphis (68)
Valencia för Darmian (81)

Avbytare: Johnstone, Hernandez, McNair, Pereira

Tottenham Hotspur

Vorm
Walker, Alderweireld, Vertonghen, Davies
Dier, Bentaleb
Dembele, Eriksen, Chadli
Kane

Mason för Bentaleb (53)
Lamela för Dembele (68)
Alli för Dier (77)

Avbytare: Lloris, Trippier, Wimmer, Carroll