Spelarbetyg: Manchester United – Tottenham

Embed from Getty Images

Tre poäng var beställda och tre poäng levererades när Manchester United inledde säsongen 2015/16 mot Tottenham på Old Trafford. Kyle Walker sparkade in bollen i eget mål mitt i den första halvleken, vilket blev matchens enda mål.

Det är ju poängen som räknas, allra helst i premiäromgången. Det är tur det, för spelet lämnade en hel del att önska. Tottenham var klart bättre i matchinledningen, ja egentligen fram tills man bjöd United på 1-0. Sedan tog United över och hade kontroll på tillställningen, tills Van Gaal bytte ut Matteo Darmian.

Offensivt var det väldigt mycket som påminde om förra säsongen. Uniteds spel var tempofattigt och fantasilöst.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero 6
Fabian Barthez, fast längre. Första kvarten gav han bollen till Mata (markerad, tappade bollen) och Schneiderlin (markerad, tappade bollen) i dåliga positioner och skickade oprovocerad ut bollen till inkast. Han kom å andra sidan ut bra när Eriksen fick jätteläge att ge gästerna ledningen och han gör en utmärkt räddning när Smalling är nära att göra självmål i slutet. Däremot ställer jag ett stort frågetecken kring räddningen precis innan där han släpper returen rakt ut.
Matteo Darmian 7,5
Nervös, lite förvirrad och lite felplacerad den första kvarten. Sedan fantastisk tills han blev utbytt. Det är ”early days” som man säger i England men allting tyder på att det är en fantastisk värvning.
Chris Smalling 8
De flesta tycks vara överens om att Smalling var banans bästa spelare (förutom Ron Atkinson som skulle nominera tre Unitedspelare till matchens lirare och valde Romero, Darmian och Mata). Stark, snabb, dominant i luften. Jag begriper inte hur Van Gaal tänker när han inte ser Smalling som det givna förstavalet i mittförsvaret. Tänk vad en idiotisk utvisning mot Manchester city kan göra med en spelare.
Daley Blind 6
Slarvig i passningsspelet, vilket förstås drar ner betyget då Blinds passningsfot verkar vara den primära anledningen till att han nu verkar vara förstavalet i Uniteds mittförsvar. Jag är inte övertygad, men hoppas givetvis att jag har fel. Ett rejält test får vi på fredag då Blind lär ställas mot Gestede.
Luke Shaw 6,5
Shaw har sett vass ut under försäsongen. Han var lite mindre vass mot Tottenham men totalt bådar det ändå gott. Defensivt hade han som vanligt bra koll, däremot var han för lite involverad offensivt.
Michael Carrick 7
Var Michael Carrick i en timme och blev sedan, märkligt nog, utbytt. Står rätt, vinner boll, dikterar spelet och har alltid rätt adress på sina passningar. Märkligt är också att det var Carrick och inte Schneiderlin som oftast stötte framåt.
Morgan Schneiderlin 7
Härligt småful, vilket blir ännu härliga med en mer tillåtande domare. Frågetecken dock för kombinationen Schneiderlin-Carrick som blir väl statisk i min bok.
Juan Mata 5,5
Varnad. Ligger bakom målet med en utmärkt bollvinst. Tappar några bollar och uträttar för lite offensivt. Mata på kant och Memphis centralt är ett obegripligt val för mig.
Memphis Depay 6
Kladdar med bollen vid något tillfälle. Skjuter när han ska passa. Men också några fantastiska intentioner. Van Gaal tjatar om att anpassningen tar tid och det är inga konstigheter – men hade det inte varit bättre att låta pojken anpassa sig på en position där han är mer bekväm?
Ashley Young 5,5
Har Manchester Uniteds enda skott på mål. Det kommer efter en bra aktion men tyvärr var skottet allt annat än bra. Han borde ha fått en assist när han gav Rooney bollen fri i straffområdet. Men det händer för lite, det är för enkelriktat.
Wayne Rooney 5,5
1 assist. Ett bedrövligt agerande före målet. Bollen ska bara in där. Tycks vara given som nummer 9 och en anfallare som är given som nummer 9 ska göra minst 20 ligamål på en säsong. Just nu är Rooney väldigt långt ifrån den nivån och det är ett stort problem för United.
Bastian Schweinsteiger 6
Inbytt 60. Varnad. Spelare som kommer in i sin debut och omedelbart styr och ställer är sällsynta. Bastian Schweinsteiger är en sådan spelare. Passar också på att ta en cynisk varning, som bara för att visa lagkamraterna att det är nya tider på Old Trafford.
Ander Herrera n/a
Inbytt 68. Om jag fick bestämma skulle Herrera vara given som spets på mittfältet.
Antonio Valencia n/a
Inbytt 81. Sällan har en inhoppande ytterback haft en så negativ påverkan på ett lag. Det var misstag, på misstag, på misstag.

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS