Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U21: Leicester – Man Utd 1-1

Precis som U18 så inledde U21 med att spela 1-1 på bortaplan mot ett midlands-lag. Precis som U18 så hamnade man i underläge och kvitterade innan den första halvleken var slut.

Leicester började starkt och dominerade stort, men United tillät inte Leicester att skapa särskilt mycket. Dock kom ledningsmålet på en frispark som slås in från kanten och Ashley Fletcher skarvar in den i eget mål otagbart för Joel Pereira.

United är rejält utspelade men sticker ändå upp och Varela tar vara på en dåöig Leicestertouch och kan driva inåt och avsluta snyggt med en vänster bredsida. Helt ologiskt men en fin prestation av Varela.

Andra halvleken blir tämligen chansfattig. United jämnar ut spelet och halvleken är jämn, men båda lagen har svårt att skapa några vettiga målchanser och matchen slutar 1-1.

I United är målvakten Pereira stabil och backlinjen sköter sig bra, framför allt de unga Fosu-Mensah (som inleder som central mittfältare men går efter bara några minuter ned som mittback) och Borthwick-Jackson som båda spelade U18-fotboll ifjol. Framåt var United väldigt bleka men James Weir är en klok spelare som alltid försöker och är nyttig framåt.

Nu får vi vänta över en månad på nästa U21-match…

Leicester – Manchester United 1-1 (1-1)

Uniteds mål: Varela (33)
United: J.Pereira – Varela, Love, Grimshaw, Borthwick-Jackson – Fosu-Mensah, Goss – Willock (El Fitouri 76), Harrop, Weir – Fletcher