McGuinness: Vi vill spela som a-laget

Uniteds juniorlagstränare Paul McGuinness berättar att han vill att U18-laget ska spela som a-laget.

I första halvlek [i ligapremiären mot West Brom] kunde vi inte riktigt få igång vårt passningsspel. Vi hade ganska mycket boll men gav bort den emellanåt. […]

I andra halvlek sa jag till dem att det är väldigt, väldigt varmt så vi behöver trötta ut dem genom att hålla bollen längre och arbeta fram den längs planen till runt straffområdet. Vi behövde hålla den borta från dem och vi gjorde det, så jag tycker att de tröttnade lite. Vi träffade ribban två gånger […] så vi hade otur som inte vann, men det var uppmuntrande.

Det är så vi vill spela, då a-laget givetvis spelar så. Det är sättet vi vill spela och sedan få genombrotten i slutet på det. Det var definitivt den bästa taktiken med hur vädret var och det såg ut att fungera.

United spelar mot Everton på Moss Lane i Altrincham på lördag och McGuinness säger att man har möjlighet att spela upp till tolv matcher där. Det anses vara fördelaktigt för spelarnas utveckling att spela på en riktig arena. Framför allt under början på säsongen och i slutet av säsongen kommer man att spela på Moss Lane, medan man under vintern vill spara på gräsmattan där, varför matcherna då blir på Carrington.

Läs mer på Manutd.com.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS