Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Manchester United – Club Brugge 3-1

Efter de två första matcherna fanns det ett litet frågetecken över Memphis Depay. När han återigen fick möta ett lag från kontinenten suddade han ut det frågetecknet helt. United vann med 3-1, de gjorde en bra match men kvällen tillhörde 21-årige Memphis Depay.

Det är knappt att jag minns att United fick en mardrömsstart på matchen. Förra årets spelare i Belgiska ligan Víctor Vázquez slog en för ögat ofarlig frispark mot mål men efter slarv av både Januzaj och Carrick kunde den leta sig i mål, via Carricks ben.

En värsta tänkbara start. Ett bortamål för Brugge efter nonchalant Unitedförsvar, skulle Brugge backa hem nu?

Det blev inte så. Det var inte en av de gångerna. United samlade under våren på sig ett självförtroende och en mentalitet som gör att de inte viker sig vid 0-1. Brugge, vilket de ska ha beröm för, backade heller inte hem.

United dominerade första halvlek. Snabbt kortpassningsspel konstant rörelse gav United ett par bra lägen. Rooney hade en nick och en farlig cykelspark och Januzaj kom nästan till ett friläge. Uniteds återigen solida defensiv gjorde att Brugge fick minimalt med tid och utöver målet skapade de inte mycket.

Sedan var det dags för Memphis show. Memphis var hela tiden ett hot och utöver två vackra mål hade han ett farligt skott och slog flera öppnande passningar. Nästan på egen hand tog han laget tillbaka i matchen. Han spelade som en världsstjärna.

Embed from Getty Images

Andra halvlek fortsatte som första med högt och precist passningstempo. En för dagen blek Carrick byttes ut mot Schweinsteiger. ”Schweini” blev en positiv injektion. Med sin blick för spelet, snabba öppnande passningar drog han isär Brugge.

Club Brugge började se trött ut men kämpade emot väl när United tog över mer och mer och 2-1 stod sig alltjämt.

United fortsatte att skapa lägen och efter en vacker klack av en för dagen något piggare Wayne Rooney var det som upplagt för ett Memphis-hattrick. Runt straffpunkten fick han chansen att göra kvällen komplett men bollen studsade upp lite förrädiskt och han sköt över. Kanske sparar han det till helgen.

Van Gaal bytte in Cicharito och Fellaini. De skulle visa sig matchavgörande. I den 80e minuten kämpade Chicharito till sig en frispark som också resulterade i ett andra gult kort för Brugge-försvararen Brandon Mechele.

Efter det blev trycket mot Brugge allt intensivare. United lyfte upp bollar mot en revanschsugen och pigg Fellaini. Efter ett inlägg fick matchens bästa defensiva spelare Chris Smalling ett perfekt läge att avgöra men styrde nicken rätt på Bruzzese.
När klockan tickade upp mot 93 minuter verkade ett tappert Brugge trots allt kunna hålla 2-1. Men detta var som sagt Memphis kväll. I matchens absolut sista sekund fick han bollen vid det vänstra straffområdshörnet. Hans touch hade varit perfekt i stort sätt hela matchen och svek honom inte heller när han slog inlägget till Fellaini som bara behövde styra in bollen.

– Jag måste säga att jag är lite besviken. Jag hade lägen att göra hattrick men det var ett bra resultat, säger Memphis till BT Sport.

Även om 3-1 är ett bra resultat är United inte vidare ännu. Brugge kommer ge allt i returen och har en tight arena med intensiva supportrar som stöttar dem.

– Vi måste vara försiktiga. Vi har skickligheten att vinna där också. Vi måste vara redo, säger Marouane Fellaini till BT Sport.
Embed from Getty Images

Matchinformation

Manchester United3
Club Brugge1
Turnering: Uefa Champions League, playoff, 1:2
Tid: Tisdagen den 18 augusti 2015, 20.45
Plats: Old Trafford, Manchester
Publik: 75 312
Domare: Deniz Aytekin (assisterande: Kleve, Hacker; målområde: Siebert, Brand; fjärde: Willenborg) [Tyskland]

Matchhändelser

8Michael Carrick (självmål)0-1
13Memphis Depay
Assist: Carrick
1-1
25Boli Bolingoli Mbombo
43Memphis Depay
Assist: Blind
2-1
50Matteo Darmian
73Brandon Mechele
80Brandon Mechele
81Chris Smalling
90+1Ruud Vormer
90+4Marouane Fellaini
Assist: Memphis
3-1

Manchester United

Romero
Darmian, Smalling, Blind, Shaw
Carrick, Schneiderlin
Mata, Januzaj, Memphis
Rooney
Schweinsteiger för Carrick (46)
Hernandez för Januzaj (72)
Fellaini för Rooney (84)
Avbytare: Johnstone, Young, Herrera, Valencia

Club Brugge

Bruzzese
Cools, Mechele, Duarte, De Bock
Simons
Vormer, Vazquez, Bolingoli Mbombo
Dierckx, Diaby
Claudemir för Simons (40)
Oulare för Diaby (56)
Vanaken för Vazquez (78)
Avbytare: Bolat, De fauw, Castelletto, De Sutter