Video: You can’t win anything with kids

Idag är det exakt 20 år sedan Alan Hansen yttrade de nu berömda orden ”you can’t win anything with kids” i BBC:s program Match of the Day. Detta efter att United hade förlorat med 3-1 borta mot Aston Villa. Vi vet alla hur det gick sen, United vann ligan och cupen nio månader senare och har inte förlorat på Villa Park sedan dess.

Hansen hade dock inte riktigt så fel som det i efterhand har framställts. United saknade nyckelspelare som Ryan Giggs, Steve Bruce, Andy Cole och Eric Cantona i den matchen. Det var i slutändan de rutinerade – Cantona avgjorde till exempel fem 1-0-matcher och Schmeichel var fantastisk – som vann ligan åt United. Men samtidigt har inget annat lag vunnit Premier League med så många unga spelare, så mestadels hade han fel Hansen.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS