Inför: Manchester United – Newcastle United

Embed from Getty Images

United tar imorgon emot Newcastle på Old Trafford i ett försök att ta säsongens tredje raka seger i Premier League.

Manchester United

United är först ut av topplagen i den tredje omgången av Premier League och har således läge att sätta press på de övriga lagen. Att United står som ensam serieledare efter helgen är inte alls otänkbart då de lag som också står på full pott efter två omgångar har mer eller mindre tuffa uppgifter framför sig. Leichester tar emot Spurs, city möter Everton och Liverpool åker på måndag till London för att ta sig an Arsenal. Att åtminstone två av lagen tappar poäng är tämligen sannolikt.

Skadelistan är fortsatt glädjande kort och innehåller endast Jones, men troligen så saknas även Rojo samtidigt som Fellaini avtjänar match 3 av fyra på sin avstängning. De Gea mellan stolparna är lika otänkbart som förut.

I de inledande omgångarna av Premier League, samt CL-kvalmatchen mot Club Brugge, så har United bara släppt in en enda balja. Under dessa matcher så har Uniteds backlinjeuppsättning varit exakt densamma. Matteo Darmian, Chris Smalling, Daley Blind and Luke Shaw har utgjort en stabil stomme framför den nya burväktaren Sergio Romero. Van Gaal har under sitt dryga år som United-manager knappast gjort sig känd för att rotera i startelvan i onödan och det mesta talar alltså för att dessa får kampera ihop ännu en gång.

Om vi går vidare till mittfältet så kan vi snart konstatera att Memphis är lika given som de ovan nämnda herrarna efter sin insats i matchen i tisdags. Nästa slutsats är att det måste vara dags för Bastian Schweinsteiger att få ta plats från start. Någonting annat finns inte på kartan – särskilt som Carrick har presterat i säsongsinledningen. Jag ser honom mer än gärna tillsammans med Schneiderlin på mitten. Mata torde även han vara gjuten från start, och förmodligen så får han och Memphis sällskap av Herrera, Young eller Januzaj. Den sistnämnde nätade äntligen i segern mot Villa, men spelmässigt så har den unge belgaren mycket kvar att bevisa om han ska kunna figurera i startelvan på regelbunden basis. Undertecknad skulle helst vilja se Herrera av de ovanstående, men gissningen faller på Young. Det blir även intressant att se om van Gaals tålamod för Rooney är tillräckligt stort för att han ska kunna göra ännu en halvdassig insats. Att han startar imorgon tar jag dock för givet.
Möjlig startelva:
Romero
Darmian, Smalling, Blind, Shaw
Schweinsteiger, Schneiderlin
Young, Mata, Memphis
Rooney

Newcastle United

Newcastle noteras för en poäng efter de två första omgångarna. I premiäromgången hemma mot Southampton så vände man ett tidigt 0-1-underläge till ledning med 2-1, som blev 2-2 efter en tämligen sen kvittering av Southampton. Detta följdes upp med en 2-0-förlust borta mot Swansea förra helgen.

Om man även inkluderar de sista träningsmatcherna så blir the Magpies form än mer dyster. Förluster mot Portland, York och Mönchengladbach imponerar precis lika lite som 2-2 mot Sheffield United. Newcastle var bara fyra poäng från nedflyttning ifjol, mycket tack vare ett värdelöst facit på bortaplan. Här var man näst sämst i ligan med 13 inspelade poäng på 19 matcher och -22 mål i målskillnad.

Newcastles skadelista är tämligen lång, och innehåller namn som Dummett, Good, Marveaux och Riviere. Dessutom så är De Jong och Sissoko osäkra kort samtidigt som Janmaat är avstängd. Ett ljus i mörkret är värvningen av anfallaren Florian Thauvin från Marsielle, som blev klar i veckan. Han blir den femte värvningen den här sommaren efter Wijnaldum, Toney, Mitrovic och Mbemba och med tanke på Newcastles resultat under de senaste veckorna så tar han sannolikt en startplats redan imorgon.

Möjlig startelva:
Krul,
Anita, Mbemba, Coloccini, Haidara
Wijnaldum, Colback, Tioté, Obertan
Cisse, Thauvin

Historik

United har rott hem lite drygt hälften av de totala antalet matcher som spelats med Newcastle som motståndare och på hemmaplan så har man vunnit 49 av de totalt 79 mötena. Förlusterna på Old Trafford är bara tio till antalet. Den senaste av dessa kom i december 2013, men sedan dess så har United tre raka segrar och 8-1 i målskillnad.

Matchinformation

Manchester United
Newcastle United
Turnering: Premier League, omgång 3
Tid: Lördagen den 22 augusti 2015, 13.45
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare: Craig Pawson (assisterande: Betts, Burt; fjärde: Friend)
Teve: Viasat Fotboll/Viaplay

Manchester United

Skador: Jones (sjuk, september)
Tveksamma: Rojo (matchform)
Avstängda: Fellaini (tredje matchen av tre)
Inte aktuella: De Gea (sinnesstämning)
Position: 3:e | 2-0-0 | 2-0 | 6
Hemma: 4:e | 1-0-0 | 1-0 | 3
Bästa målskytt: Januzaj, självmål (1)
Disciplin: 4 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V 22/7 San Jose B TR 3-1
V 25/7 Barcelona N TR 3-1
F 30/7 PSG N TR 0-2
V 8/8 Tottenham H PL 1-0
V 14/8 Aston Villa B PL 1-0
V 18/8 Club Brugge H CL 3-1

Newcastle United

Skador: Dummett (hamstring, slutet augusti), Good (lår, inget datum), Marveaux (ljumske, mitten september), Riviere (knä, inget datum)
Tveksamma: De Jong (vad), Sissoko (ljumske)
Avstängda: Janmaat (en match)
Position: 15:e | 0-1-1 | 2-4 | 1
Borta: 19:e | 0-0-1 | 0-2 | 0
Bästa målskytt: Cisse, Wijnaldum (1)
Disciplin: 3 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F 22/7 Portland B TR 3-4
O 26/7 Sheffield United B TR 2-2
F 29/7 York B TR 1-2
F 1/8 Mönchengladbach H TR 0-1
O 9/8 Southampton H PL 2-2
F 15/8 Swansea B PL 0-2

United mot Newcastle

Totalt: 161 83-37-41 315-230
Ligan: 42 25-12-5 85-42
Hemma: 79 49-20-10 183-87
FYRA SENASTE MÖTENA
F 2013-12-07 H PL 0-1
V 2014-04-05 B PL 4-0
V 2014-12-26 H PL 3-1
V 2015-03-04 B PL 1-0
MATCHER PÅ NEUTRAL PLAN
V 2012-09-26 H LC 2-1
V 2012-12-26 H PL 4-3
F 2013-12-07 H PL 0-1
V 2014-12-26 H PL 3-1

Domare: Craig Pawson

M
PL 2015/16: 2 11 0 0 0
PL 2014/15: 21 71 3 4 2
PL totalt: 35 112 3 4 3
Snitt (2014-16): 3,57 0,13 0,17 0,09
Alla domare 2014/15: 3,48 0,09 0,09 0,22
Data primärt via Muss.se, Physioroom.com (motståndarnas skador), Whoscored.com (aktuell statistik), Stretfordend.co.uk (historik), Transfermarkt.de (domarstatistik).

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS