Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Man Utd – Derby 3-2

United såg ut att gå mot en säker seger efter en 2-0 ledning i halvtid i fredagens kvällsmöte hemma med Derby. Men gästerna kom tillbaka och kunde kvittera innan Callum Gribbin med fem minuter kvar, återigen, gjorde mål på frispark och United knep segern.

United inledde matchen på ett övertygande sätt och det kändes som att vi skulle få se en komfortabel vinst hemmalaget. Misstankarna stärktes när Hamilton dundrade in 1-0 efter lite kalabalik på en Unitedhörna. 2-0 kom också efter en hörna som provspelaren Buffonge slog in och Dearnley mötte perfekt med ett volleyskott från straffpunkten. United dominerade stort i den första halvleken och Derby orkade aldrig hota och hade väldigt lite bollinnehav.

I andra halvlek slappnade United av och gav bort initiativet, vilket straffade sig då Derby, som ägt halvleken tills dess, reducerade med 20 minuter kvar efter nonchalant försvarsspel från yttern Dearnley. 2-2 kom tio minuter senare efter en hörna där bollen lyfts in igen och en Derbyspelare är först på bollen och Unitedmålvakten Byrne misstajmar helt och bollen rullar retfullt enkelt in i mål. Derby har sedan ett gyllene läge att göra 3-2 men anfallaren lyckas missa. I anfallet efter träffar Gribbin stolpen med ett skruvat skott. Men Gribbin skulle få sin revansch när han blir fälld fem meter utanför straffområdet i matchminut 87, och han tar själv hand om frisparken. Gribbin lyfter den elegant över muren och den dyker ner otagbart för målvakten.

United gör en bra första halvlek men den andra halvleken är svag. Överlag ingen jättebra insats då jag tycker Derby var ett ganska dåligt lag. Williams bäst i backlinjen, på mitten var Kehinde passningssäker och var bra matchen igenom. Framåt glimtade Gribbin till men gjorde inte sin bästa match överlag, sylvass på frisparkar dock och gjorde även mål mot Everton på just frispark. Rashford ganska anonym som ensam spets. Annat att notera var att Diedrick-Roberts gjorde U18-debut. Han har suttit på bänken i de två inledande matcherna men inte fått hoppa in.

Manchester United – Derby 3-2 (2-0)

Uniteds mål: Hamilton (14), Dearnley (19), Gribbin (87)
United: Byrne – Reid, Williams, Warren, Hamilton – Scott, Kehinde (Whelan 69) – Buffonge (Kenyon 36), Gribbin, Dearnley (Diedrick-Roberts 79) – Rashford