Van Gaal: Smalling var alltid den bästa defensivt

På den andra delen av fredagens presskonferens pratade Louis van Gaal bland annat om Chris Smalling, Phil Jones, Wayne Rooney och David de Gea. På ungefär 20 minuters presskonferens för att snacka upp dagens match mot Newcastle fick Van Gaal noll frågor om Newcastle och om dagens match.

  • Om Smalling:[Smalling] gör steg, han gör steg. Jag måste medge. Jag kan se det och ni kan se det. Så det är fantastiskt.
  • Om Smallings passningar:Det kunde vara bättre. För en trainer-coach eller manager vill du alltid ha mer. Men han gör steg där, framför allt i den aspekten av fotboll. För när det gäller att försvara var han alltid den bästa.
  • Van Gaal blir märkbart nöjd när en reporter påpekar att United har bästa försvarsstatistiken i Premier League sedan november. Han noterar att försvarsspelet börjar i anfallet och tycks mena att det är en stor del av förklaringen.
  • Om Rooney:Det börjar alltid med spelaren själv. När du säger så publikt att du är så dålig så vet du att du är väldigt dålig vid det tillfället. Men jag tycker att det är fantastiskt att en spelare medger det. […] Han kan spela på diverse positioner. Multifunktionell. Men jag tycker att hans bästa position nu är strikerns position. Han håller med om den slutsatsen. Den andra positionen är nummer 10.
  • Om De Gea: ”Jag tror att när Manchester United vill ha en spelare kommer han att komma. Förutom när klubben inte säljer. Det är samma med oss när vi inte säljer De Gea. Så.
  • Om Phil Jones:Han blir bättre. Jag måste säga det. Han springer nu. Men han ska inte vara fit nog. Efter landslagsuppehållet tror jag. Hoppas jag. För det är också en process. Jag säger för mycket nu. Det är också en process. […] Det är inget mirakel [att han är den enda frånvarande spelaren].

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS