Uefa Youth League 2015/16

Om Manchester United, som förväntat, går till Champions League innebär det att man också kommer att spela Uefa Youth League den här säsongen. Torsdagens Champions League-lottning gäller också som lottning för gruppspelet i Uefa Youth League (vi kommer därför inte med någon separat artikel om Youth League).

Uefa Youth League går in på sin tredje säsong och inför den tredje säsongen har formatet gjorts om.

Uefa Champions League path: Precis som tidigare kommer gruppspelet i Youth League att spelas parallellt med gruppspelet i Champions League. Normalt ska Youth League-matcherna spelas samma dag som Champions League-matcherna, men detta kan ändras. De åtta gruppvinnarna går till åttondelsfinal medan de åtta grupptvåorna går till playoff.

Domestic Champions path: Nytt är dock att turneringen har utökats med 32 mästarlag som kommer att spela en utslagsturnering parallellt med gruppspelet i Youth League. I utslagsturneringen spelar man om åtta platser i playoff. Det rör sig alltså om två omgångar, där det är dubbelmöten i båda omgångarna. Det är mästarlagen i de 32 högst rankade nationerna som deltar. I händelse av att laget redan är kvalificerat för Youth Leagues gruppspel går platsen till mästaren i nästa land i rankingen.

Playoff: De åtta kvarvarande lagen från Domestic Champions path lottas hemma mot någon av de åtta grupptvåorna i Uefa Champions League path och ett enkelmöte avgör vilka som går till åttondelsfinal.

Slutspel: Det är fri lottning bland de 16 kvarvarande lagen. Det är enkelmöten som gäller i slutspelet. I åttondelsfinal och kvartsfinal ger lotten en av klubbarna fördel av hemmaplan medan semifinal och final spelas på neutral plan i Nyon.

Åldersregler: Det är en U19-turnering och som U19-spelare räknas spelare födda tidigast den 1 januari 1997. Spelare som deltar i minst tre matcher i Champions League eller Europa League under säsongen (från och med gruppspelet) får inte längre spela i Youth League.

Källa: Uefa, 2


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS