Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Club Brugge – Manchester United

Sista hindret inför gruppspelet i Champions League står för dörren i och med andra mötet mot belgiska Club Brugge. Landsmannen Fellainis 3-1 mål på Old Trafford gav United ett lovande läge inför returen imorgon. 

Manchester United

Louis van Gaal ville kyssa Memphis Depay efter dennes insats i förra mötet då nederländaren gick av planen med två mål och en assist. Förhoppningsvis kan vi få se någonting liknande i detta möte då han fick mer ytor mot belgarna jämfört med matchen i helgen, eller så har även Brugge gjort sin läxa. Alternativt får Ashley Young starta till vänster då undertecknad kan tänka sig att LVG ställer upp med en elva som, ännu mer än vanligt, är tänkt att kontrollera och stänga ytor.

Fellaini besvarade frågor bredvid van Gaal på presskonferensen, och denne kan säkerligen starta matchen imorgon bakom Rooney. Hans position i laget diskuterades under nyss nämnda presskonferens och vi fick reda på att han kommer användas mer som 9 och 10:a rent positionsmässigt istället för centrala mittfältspositioner, 6 eller 8:a.

Truppen som flög ner till Belgien innehöll 18 spelare där Antonio Valencia saknades, i nuläget oklart varför. Utöver det går det att notera att De Gea, Evans, Wilson och Pereira saknas. Även Marcos Rojo som ännu, smått otroligt, inte är redo för spel.

Annars denna säsongsstart har det varit relativt enkelt att tänka ut vilket lag som skall starta matcherna, men som supporter vill och tänker man inte alltid i samma banor som herren som bestämmer. Detta gäller till exempel huruvida Juan Mata skall spela till höger eller sin ordinarie position i mitten. Oavsett vad hoppas undertecknad att Ander Herrera, som alltid, skall spela men räknar med att följande spelare startar imorgonkväll:

Möjlig startelva:
Romero
Darmian, Smalling, Blind, Shaw
Carrick, Schneiderlin
Mata, Fellaini, Young
Rooney

Club Brugge

Innan Fellainis kalufs stötte in det tredje målet senast såg det ut som att belgarna skulle få med sig ett bra resultat till hemmamatchen. I och med målet behöver nu Brugge satsa framåt och har en svår uppgift framför sig. Laget är överlag inte inne i en formstark period då klubben i nuläget ligger på sjätte plats efter fem omgångar. Helgens match slutade med förlust mot Zulte-Waregem, 0-2, som var säsongens andra nederlag.

Mot engelskt motstånd i europaspelet har hemmalaget ett gynnsamt facit med sex vinster, två oavgjorda och endast en förlust. Förlusten kom under säsongen ’11-12 mot Birmingham, då i Europa League.

Möjlig startelva:
Bruzzese
De Fauw, Duarte, Cools, De Bock
Castelletto, Vormer
Vanaken, Vazquez, Boli Bolingoli
Diaby

Historik

Klubbarna har, förutom föregående match, ej tidigare mötts.

Matchinformation

Club Brugge
Manchester United
Turnering: Uefa Champions League, playoff, 2:2
Match 1:United – Brugge 3-1
Tid: Onsdagen den 26 augusti 2015, 20.45
Plats: Jan Breydelstadion, Brygge
Domare: Antonio Mateu Lahoz (assisterande: Cebrian Devis, Del Palomar ; målområde: Estrada, Hernandez ; fjärde: Cabanero) [Spanien]
Teve: Viasat Fotboll/Viaplay

Manchester United

Skador: Jones (sjuk, september)
Tveksamma: Rojo (matchform)
Avstängda:
Inte aktuella: De Gea (sinnesstämning)
Position: 3:e | 2-1-0 | 2-0 | 7
Bästa målskytt: Januzaj, självmål (1)
Position, bästa målskytt och disciplin avser inhemska ligan.
FORM
V25/7BarcelonaNTR3-1
F30/7PSGNTR0-2
V8/8TottenhamHPL1-0
V14/8Aston VillaBPL1-0
V18/8Club BruggeHCL3-1
O22/8NewcastleHPL0-0

Club Brugge

Skador: Coopman, Denswil, Engels, Gedoz, Ibini, Izquierdo, Meunierm, Refaelov, Simons
Tveksamma:
Avstängda: Mechele
Position: 5:e | 1-0-0 | 1-0 | 3
Bästa målskytt: Gestede (1)
Position, bästa målskytt och disciplin avser inhemska ligan.
FORM
V1/8MechelenHligan3-0
V5/8PanathinaikosHCL3-0
O9/8CharleroiBligan0-0
V14/8KortrijkHligan2-1
F18/8Manchester UnitedBCL1-3
F22/8Zulte-WaregemBligan0-2

United mot Brugge

Totalt: 11-0-03-1
Borta: 00-0-00-0
TIDIGARE MÖTEN
V2015-08-18HCL3-1

United mot Belgien

Totalt: 75-0-225-7
Borta: 31-0-2

Brugge mot England

Totalt: 216-4-1123-34
Hemma: 96-2-1

Domare: Antonio Mateu Lahoz

M
CL 2015/16:
CL 2014/15:412000
CL totalt:1033001
Data primärt via Muss.se, Uefa.com, Soccerway.com, Stretfordend.co.uk, Transfermarkt.de.