Spelarbetyg: Manchester United – Newcastle

Embed from Getty Images

Manchester United åkte på säsongens första poängtapp efter en mållös historia mot Newcastle i lördags. United hade det mesta av spelet och var helt klart närmast segern, men på det stora hela så var hemmalaget för dåliga på att förvalta sitt stora spelmässiga överlag.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero 6
Tredje PL-nollan på lika många matcher är givetvis imponerande. Sattes dock aldrig riktigt på prov eftersom Newcastles målchansskapande i det närmaste var obefintligt.
Matteo Darmian 7
Varnad. Höll på att gå bort sig bakåt vid ett tillfälle i inledningen, men lyckades jaga ikapp och rädda situationen. I övrigt var han stabil i försvarsspelet och aktiv i anfallsspelet. Oturligt nog så gjorde Newcastleförsvaret en av sina bättre matcher på mycket länge, och därmed renderade Darmians offensiva spel främst hörnor i hörnor istället för i målchanser.
Chris Smalling 7,5
Styr backlinjen på ett föredömligt sätt, med undantag av en miss som hade kunnat ge motståndarna ledningen. Klev fram i slutminuterna när United tryckte på för seger och var nära att avgöra med en kraftfull nick som tog i stolproten.
Daley Blind 7
Gör ännu en fin prestation som mittback. Avstyrde bland annat en 3-mot-1-situaion (!) näst intill på egen hand med hjälp av rutinerat positionsspel.
Luke Shaw 7
Varnad. Full koll bakåt och kompetent i anfallsspelet. Hade kunnat bli hjälte efter en soloraid centralt i banan, men det pressade avslutet hamnade tyvärr mitt på Krul.
Bastian Schweinsteiger 6,5
Utbytt 59´. Såg bra ut, särskilt inledningsvis. Mattades något och byttes planenligt ut efter en knapp timmes spel.
Morgan Schneiderlin 7
Gedigen insats av fransmannen vars startplats bara känns mer och mer given.
Juan Mata 6,5
Var involverad i det mesta och gjorde oftast bra ifrån sig med sitt fina spelsinne. Viljan att vinna syntes genom tv-rutan, men det ville sig inte riktigt hela vägen för Mata den här förmiddagen.
Adnan Januzaj 6
Utbytt 67´. Starten bådade mycket gott men Januzaj kunde tyvärr inte hålla uppe sitt fina spel särskilt längre. Den enda gången då han presterade något av värde var egentligen när United som lag presterade som bäst, det vill säga under första kvarten.
Memphis Depay 7
Säga vad man vill om de felbeslut han tar då och då. Det händer saker när bollen ligger vid grabbens fötter och vid dessa tillfällen får man den där förhöjda pulsen som bara vissa spelares bollbehandling frambringar.
Wayne Rooney 5,5
Utbytt 77´. Sådär är ordet som kommer fram när jag tänker tillbaka på Rooneys insats, offsidemålet till trots. Kaptenen är alldeles för anonym och även om han är något bättre än sist så känns en formtopp väldigt långt borta.

Inhoppare

Michael Carrick 6,5
Ett tämligen stort kliv framåt för Carrick. Bidrog med säkerhet i passningsspelet men blev lite stillastående emellanåt.
Javier Hernandez n/a
Borde givetvis ha satt dit sitt finfina friläge. På pluskontot så noterar vi att hans inhopp ändå blev något av en injektion.
Antonio Valencia n/a
Spelade för kort tid för att betygsättas.

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS