Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Blackett till Celtic på ett säsongslångt lån

Det är nu officiellt att Tyler Blackett går till Celtic på ett säsongslångt lån. Detta meddelar de två klubbarna på lördagseftermiddagen. Enligt obekräftade uppgifter har Celtic också en utköpsklausul.

Blackett får i Celtic stifta återbekantskap med den förre Unitedspelaren Saidy Janko. Blackett får mycket goda chanser att bli skotsk mästare och han får också chansen att spela europeisk fotboll i Europa League.

Blackett tog sig in i a-laget förra säsongen. Han gjorde sin Uniteddebut i ligapremiären mot Swansea och spelade totalt tolv matcher (varav sju från start) under säsongen.

Enligt rapporter i Skottland har Celtic också en option på att köpa Blackett efter säsongen. Han ska enligt de rapporterna i så fall kosta tre miljoner pund. Men det är uppgifter som ingen av klubbarna har bekräftat.

https://twitter.com/CelticTT/status/637330585921449985

Aningen märkligt så annonserades lånet då Celtics match mot St Johnstone pågick som bäst. Efter en halvlek leder Celtic med 2-1. Saidy Janko spelar från start som högerback.

Muss önskar Blackett lycka till framöver. Återstår att se om han återkommer.

Spelarprofil Tyler Blackett.