Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Jonny Evans klar för West Brom

Embed from Getty Images

Vi säger hej då till Jonny Evans. På lördagskvällen blev det så officiellt att den nordirländska försvararen lämnar Manchester United för West Bromwich Albion. Evans har skrivit på ett fyraårskontrakt med West Brom och övergångssumman rapporteras vara sex miljoner pund med ytterligare två miljoner pund i prestationsbaserade klausuler.

Evans är en produkt ur Uniteds akademi och han fick göra 198 matcher (179 från start) för Manchester United. Han gjorde sju mål och i resväskan packar han tre ligaguld. Han vann också ligacupen två gånger, klubblags-VM en gång och Community Shield tre gånger.

Evans inledde seniorkarriären på lån i Royal Antwerp 2006. Han hade sedan två lyckade lånesejourer i Sunderland innan han etablerade sig i Uniteds a-lag säsongen 2008/09. Speltiden blev emellanåt begränsad, då han konkurrerade med Rio Ferdinand och Nemanja Vidic om platserna i laget. När inte Ferdinand och Vidic stod i vägen fick han ofta tampas med skador.

Under sina sju säsonger i a-laget startade han runt hälften av ligamatcherna i fyra säsonger. En säsong (2011/12) startade han långt mer än hälften och två säsonger klart mindre än hälften.

Vi minns Evans som en spelare som hade dispens att sparka Didier Drogba i huvudet. Vi minns också att han var mörkrädd.

Det här är en fantastisk värvning för klubben,” säger West Broms manager Tony Pulis till West Broms hemsida. ”Jonny tar med sig massor av erfarenhet och kommer att vara en stor spelare för oss. Han är en spelare som vi har tittat på en tid. Vi är mycket glada att ha honom här.

Jag hoppas att pusha Albion uppåt i ligan,” säger Evans, som i West Brom återförenas med Darren Fletcher.

Det är en ny, fräsch utmaning för mig. En som jag ser fram emot. Jag känner några av grabbarna redan och jag pratade med ett par som verkligen rekommenderade klubben.

När Jonny Evans nu lämnar United blir a-lagstruppen ännu tunnare. Fakta är att alla egna produkter i truppen nu kvalar in som U21-spelare och Adnan Januzaj är den mest erfarna egna produkten i truppen. Mycket tråkigt.

I skrivande stund är det oklart om Jonnys fru Helen lämnar MUTV för WBA TV.

Vi tackar Jonny Evans och önskar honom lycka till i framtiden!

Spelarprofil Jonny Evans.