Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Anders Lindegaard klar för West Bromwich Albion

Den danska målvakten Anders Lindegaard lämnar Manchester United för West Bromwich Albion på fri transfer. Lindegaard har skrivit på ett tvåårskontrakt med med West Brom.

Sedan jag flyttade till England har jag varit imponerad av hur bra West Brom har gjort det i Premier League,” säger Lindegaard. ”Jag hade ett bra samtal med Tony Pulis – jag måste kalla om gaffer nu – och han övertygade mig om att det skulle vara en bra flytt för mig och klubben. […] Jag är väldigt glad att skriva på och hoppas att jag kan göra en stor insats den här säsongen.

Lindegaard blir den tredje spelaren att lämna United för West Brom det här kalenderåret. Darren Fletcher gick ju dit i januari medan Jonny Evans packade väskan för några dagar sedan. Vidare har West Brom redan en tidigare Unitedmålvakt, Ben Foster, i truppen. Dessutom gick James Chester till West Brom tidigare i somras.

Foster är för närvarande skadad men förväntas göra comeback i oktober och lär då ta tillbaka platsen som förstamålvakt. Lindegaard får nog rikta in sig på att konkurrera med Glyn Myhill om platsen som reservmålvakt.

Anders Lindegaard blev klar för United i januari 2011, då han lämnade norska Aalesund. Han debuterade i FA-cupmatchen mot Southampton samma månad. Det blev ytterligare en FA-cupmatch under säsongen. Annars satt han mest på bänken eller var skadad.

Under säsongerna 2011/12 och 2012/13 konkurrerade Lindegaard med David de Gea om att vara förstamålvakt i United. I slutändan var det ändå kanske givet att De Gea skulle vinna den kampen, men Lindegaard spelade ändå tio matcher när United vann ligan 2013.

Totalt blev det 29 matcher (samtliga från start) i United för Lindegaard. Vi får dock backa till april 2014 för att hitta hans senaste match, då han höll nollan när United vann med fyra mål i Newcastle.

Vi önskar Anders Lindegaard lycka till i framtiden.

Spelarprofil Anders Lindegaard.