Champions League-truppen officiell, Valdes utanför

Manchester Uniteds trupp till gruppspelet i Champions League är nu officiell på Uefas hemsida. Det vi noterar är att målvakten Victor Valdes saknas. Däremot är både försvararen Guillermo Varela och mittfältaren Nick Powell inkluderade. Varela och Powell saknades, liksom Valdes, när säsongens tröjnummer meddelades inför ligapremiären. Powell får nummer 22 och Varela nummer 30, vilket är samma nummer som de har haft tidigare.

United får bara registrera 23 spelare på a-listan eftersom man bara har två spelare (Johnstone och Lingard) som klassas som ”club trained player”. Det finns annars 25 platser på a-listan men åtta av dessa är reserverade för ”locally trained players” och av dessa måste minst fyra klassas om ”club trained player”. United fyller ut sina 23 spelare, så är inte nödvändigtvis en markering mot Valdes (även om det är den spontana tanken).

Målvakter: De Gea, Romero, Johnstone
Försvarare: Jones, Rojo, Smalling, Shaw, Varela, McNair, Darmian
Mittfältare: Carrick, Blind, Young, Herrera, Powell, Valencia, Fellaini, Schneiderlin, Schweinsteiger, Lingard, Pereira
Anfallare: Memphis, Mata, Martial, Rooney, Wilson

(Positionslistningen är Uefas.)

McNair, Pereira och Wilson listas på b-listan. Man får fritt registrera nya spelare på b-listan när som helst (dock måste spelaren vara registrerad senast 23.59 kvällen före match för att få delta i den matchen). För att listas på b-listan måste man vara född tidigast den 1 januari 1994 och man måste dessutom ha varit kontrakterad av klubben i minst 36 månader.

Inför slutspelet får man registrera maximalt tre nya spelare (givet att man plockar bort spelare så att man fortfarande håller sig till max 25 spelare på a-listan) som är tillgängliga för spel. Spelare som har spelat i gruppspelet i Champions League får inte spela Champions League för en annan klubb. Däremot får man, vilket gäller Anthony Martial, spela kval för en klubb och i huvudturnering för en annan.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS