Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Liam Grimshaw till Motherwell på lån

Embed from Getty Images

Det skotska transferfönstret hade öppet några timmar längre än det engelska och det visade sig påverka Manchester United då Liam Grimshaw gick till Motherwell på lån till januari.

Grimshaw var våren 2014 utlånad till Morecambe men lånekollen berättar att han aldrig fick någon speltid där. Därmed får Grimshaw nu chansen att spela a-lagsfotboll för första gången. Han har hunnit bli 20 år (21 i februari). Förra säsongen gjorde han 20 matcher (13 från start) i U21, bara Tom Thorpe, Andreas Pereira och James Weir var involverade i fler matcher. Trots att han totalt har gjort 70 matcher i junior- och reservlagen i United har han fortfarande inte gjort ett enda mål för Manchester United.

Det är en ny erfarenhet för mig, jag ser fram emot det,” säger Grimshaw. ”Först och främst ska jag satsa på att ta mig in i laget och sedan satsar jag på att spela så många matcher som möjligt och försöka förbättra mig som spelare.

Motherwell har inlett den skotska ligan knackigt, med två vinster och fyra förluster. Så förhoppningsvis blir det goda möjligheter till speltid för Grimshaw.

Värt att notera i sammanhanget är att United nu har sju spelare på lån (förutom Grimshaw även Will Keane, Ben Pearson, Joe Rothwell, Tyler Blackett, Adnan Januzaj och Kieran O’Hara). Detta kan jämföras med Chelsea som har fler än 30 spelare utlånade. Olika jobbar klubbarna, frågan är vad som är bäst.