Rooney slog Sir Bobbys rekord

http://gty.im/487302338

Vi gratulerar Wayne Rooney som ikväll blev den tidernas bästa målskytt i det engelska landslaget. Rooney fick chansen från straffpunkten mot Schweiz och han gjorde inget misstag. Han har därmed 50 mål för England, ett bättre än Sir Bobby Charlton, vars rekord stod sig i 45 år. Stort!

Jag skulle vilja gratulera Wayne till att ha blivit Englands bästa målskytt. Det är ett rekord du kommer att behålla länge,” kommenterade Manchester United-legenden Sir Bobby Charlton.

England vann förstås mot Schweiz på Wembley. De vinner ju alla kvalmatcher. Det blev 2-0. Harry Kane sköt 1-0 mitt i andra halvlek, vackert framspelad av Luke Shaw. Rooney var inblandad i målet, då det var han som gav Shaw bollen på vänsterkanten. Shaw passade sedan på att styra upp en boll i nyllet på målområdesdomaren, vilket uppskattades av undertecknad.

Rooney och Shaw spelade hela matchen, vilket även Chris Smalling gjorde. Glädjande nog behöver vi inte rapportera om någon skada ikväll.

Från kvällens andra landskamper noterar vi en hel del positivt.

  • David de Gea höll nollan och Juan Mata gjorde målet (formellt verkar det ha varit ett självmål, men vi ger det förstås till Mata) när Spanien vann med 1-0 borta mot Makedonien. EM är nära för Spanien och De Gea fick välbehövlig matchträning inför lördagens match mot Liverpool.
  • Andreas Pereira var inhoppare i andra halvlek när Brasiliens U23-landslag förlorade med 2-1 borta mot Frankrikes U21-landslag.
  • Joel Castro Pereira satt på läktaren när Portugal vann med 6-1 borta mot Albanien i kvalet till U21-EM.
  • Antonio Valencia startar för Ecuador hemma mot Honduras i en match som börjar 23.00.
  • Ingen landslagsnyhet men Adnan Januzaj gjorde idag debut för Borussia Dortmund i en träningsmatch mot St Pauli. Han slog till med ett mål.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS