Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: David de Gea har skrivit på nytt kontrakt

Embed from Getty Images

Det går snabbt i fotbollsvärlden. Idag har David de Gea skrivit på ett nytt kontrakt med Manchester United! Den spanska landslagsmålvakten har skrivit på ett fyraårskontrakt med option på ytterligare ett år.

David de Gea värvades till Manchester United sommaren 2011. Sedan dess har han hunnit vakta Uniteds mål vid 175 tillfällen. Han vann Premier League 2013 och de två senaste säsongerna har han utsetts till klubbens bästa spelare, både av spelarna själva och av supportrarna.

David de Gea:

Jag är mycket glad att börja det här nya kapitlet i min Unitedkarriär. Jag har alltid uppskattat att spela med de här fantastiska spelarna framför våra fantastiska fans. Manchester United är en speciell klubb och Old Trafford är en ideal plats för mig att fortsätta att utveckla min karriär. Jag ser fram emot att lägga en svår sommar bakom mig och koncentrera mig på att arbeta hårt för att förbättra mig och hjälpa mina lagkamrater att vara framgångsrika.

Louis van Gaal:

Jag är verkligen jätteglad att David har skrivit på ett nytt kontrakt. Han är en av de bästa målvakterna i fotbollsvärlden. Jag är väldigt glad att han kommer att vara en del av laget många år framöver. David gjorde ett väldigt viktigt bidrag för våra prestationer förra säsongen och han har varit årets spelare i klubben de två senaste säsongerna. Han är en populär spelare som är angelägen att lära och förbättra sitt spel. Vid en sådan ung ålder för en målvakt har han många år framför sig.

Spelarprofil David de Gea.


Uppdatering: Ingress och rubrik sa initialt att De Gea har förlängt kontraktet. Det är nu ändrat till att han har skrivit på ett nytt kontrakt, vilket är mer korrekt.


Källa: Manutd.com