Motståndarkollen: Leicester och city ångar på, datorproblem för Chelsea

  • Chelsea fortsätter att underprestera. I bortamatchen mot Everton var man förstås chanslösa. Det kunde tyckas se mörkt ut för Everton när Besic klev av skadad redan efter nio minuter. Men ersättaren Kevin Naismith hade andra tankar och slog till med ett hattrick. Everton gjorde tre mål på Chelsea även förra säsongen men den gången svarade Chelsea med sex mål. Chelsea är mycket sämre nu och kunde bara göra ett mål. Efter matchen förklarade Mourinho att hans lag hade otur och pekade bland annat på att datorn gick sönder inför matchgenomgången. Chelsea har bara fyra poäng på fem matcher och är bara en Newcastlevinst imorgon från att parkera på nedflyttningsplats. Everton har återställt ordningen och är nu bästa lag i Liverpool. Vi får passa på att gratulera Florentino Perez. Han lyckades inte värva David de Gea men han kunde, vad det verkar, åtminstone sälja en dator till Chelsea.
  • Det är inte lika kul att rapportera om Manchester city i den här kolumnen. Fem matcher, fem segrar, inga insläppta mål. För att ytterligare förstärka misären var det Iheanacho, en ung anfallare från (typ) citys akademi, som avgjorde för city med ett mål i slutminuten. Har ringt störningsjouren vid upprepade tillfällen utan svar. Vi kan åtminstone trösta oss med att Crystal Palaces förlust innebär att de nu ligger efter United i tabellen.
  • Arsenal vann enkelt med 2-0 mot Stoke. Tillräckligt för att vara lika med United i tabellen (fast vi är givetvis före tack vare vår fantastiska offensiv). Stokes försök att vara Barcelona har belönats med en plats i botten på tabellen. De är för kattsingen sämre än Chelsea.
  • Swansea vinner alltid mot Manchester United. Mot andra lag går det inte lika bra. Man åkte till Watford och förlorade med 1-0.
  • Tottenham tog säsongens första seger när Sunderland besegrades efter ett sent mål. Harry Kane är lika med Wayne Rooney i Premier Leagues skytteliga.
  • United är trea i tabellen. Detta står klart sedan Leicester City stod för en imponerande vändning mot Aston Villa. Fortfarande obesegrade Leicester hamnade i tvåmålsunderläge och såg slagna ut. I matchminut 72 tryckte den förre Unitedspelaren Ritchie De Laet in reduceringen, vilket blev starten på en mäktig vändning. Vardy tryckte in 2-2 och Dyer gjorde 3-2 trots att han manglades brutalt av Guzan. Leicester förlorade mot Tottenham den 21 mars. Sedan dess har man tio segrar, tre oavgjorda och en förlust i Premier League. Man har också en seger i ligacupen och under försäsongen slog man till med fyra segrar och en oavgjord: 15-4-1 på 20 matcher alltså.
  • Holländsk filosofi mot holländsk filosofi när Van Gaal åker till Southampton på söndag. Ska vi gissa på typ 1-0 till ena holländaren? Koemans filosofi spelade 0-0 mot West Brom i går. Southampton har bara en förlust men de har också bara en seger. Boring.
  • Tråkigt var det inte för PSV som laddade för matchen mot United med 6-0 mot Cambuur på bortaplan. Luuk de Jong satte ett äkta hattrick i första halvlek. De har inlett säsongen med tre segrar och två oavgjorda i ligan. De har dessutom vunnit den holländska supercupen.

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS