Spelarbetyg: Manchester United – Liverpool

Embed from Getty Images

Efter Swanseadebaclet i årets hittills viktigaste match klev United åter på segertåget. Ödesmatchen mot den stora rivalen Liverpool slutade 3-1.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea 7,5
Tillbaka i kassen igen efter utdragen transferhistoria. Gör oerhörd skillnad i spelet med fötterna gentemot Romero och gör två riktigt bra räddningar på Ings och Ibes skott. Kan vara skillnaden på ett par tabellplaceringar i år. Så bra är han
Luke Shaw 8
Har inlett den här säsongen helt strålande och var lika bra i går. Har en otrolig löpkapacitet som gör att han drar isär motståndarlaget gång på gång. Är ett offensivt hot samtidigt som han är nästintill omöjlig att ta sig förbi en mot en.
Chris Smalling 8
Ställdes på riktigt svåra prov mot en av ligans tuffaste forwads Christian Benteke men löste det lika bra som säsongens föregående matcher. Tar steg för steg mot världstoppen och utstrålar pondus och självförtroende
Daley Blind 8,5
Är en sån otroligt smart spelare och kompletterar verkligen Smalling. Ett mål och en räddning på mållinjen, matchens spelar var den alltid så ödmjuke Daley Blind
Matteo Darmian 6,5
Italienaren personifierar stabilitet. Kom inte fram nämnvärt offensivt men hans defensiva arbete är av högsta kvalité.
Michael Carrick 7
I går var han återigen den Michael Carrick vi är vana vid. Kanske behöver numera stormatcher för att verkligen tända till men brukar vara trögstrtad. Stod rätt, var trygg med boll och slog sina patenterade raka öppnande passningar
Bastian Schweinsteiger 8
Var det Paul Scholes som var tillbaka? Tysken är rätt igenom fotboll. Spelar sig ur varje situation, bryter uppspel och löper både mycket och rätt. Börjar känna igen den Schweinsteiger jag lärt känna
Ander Herrera 7
Var inte lika bra som övriga mittfältskamrater och kom inte riktigt in i matchen men sliter och löper hela tiden. Får med sig en straff och slår in den själv, Herrera är spelare för fansen och bevisar gång på gång att han förtjänar speltid
Memphis Depay 5,5
Saknar självförtroende och blev utbytt i halvlek. Nyförvärvet får inte till det i Premier League men vi vet att potentialen finns. Får hoppas att han kan bygga upp självförtroendet mot PSV i veckan
Juan Mata 6
Är inte en traditionell kantlöpare så ska inte bedöma honom som någon sådan. Är en avgörande spelare i sista tredjedelen, till exempel med passningen till Blind men saknade spets i går. Jobbar och har förbättrat sitt defensiva spel
Marouane Fellaini 6
Passar inte som spets men gör ändå ett viktigt jobb som bollmottagare och drar alltid på sig markering. Ger United ytterligare när han spelar och jag tycker han är en viktig spelare att ha i truppen. Hade tyvärr inte en av sina bättre kvällar

Inhoppare:

Ashley Young 6,5
Kommer in i halvtid i stället för Memphis. Gör skillnad direkt när han får med sig frisparken som leder till ledningsmålet. Utmanar och försöker
Anthony Martial 7,5
Kom in i 65:e i stället för Mata. Spelar för lite för ett högre betyg men kommer man in som 19-åring i sin första match för Manchester United och gör ett mål av den digniteten är man något alldeles extra
Morgan Schneiderlin N/A
Byter med Carrick i den 72:e. Får statuera exempel på ett väldigt brett mittfält. Att kunna sätta in spelare av Schneiderlins kaliber med 20 minuter kvar är få förunnat. Stängde som vanligt mycket ytor och kommer bli viktig

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS