Butt: Resultatet smickrar oss

Manchester Uniteds U19-lag gjorde i tisdags comeback i Uefa Youth League med en 3-0-seger borta mot PSV Eindhoven. Nicky Butt ansvarar för laget i turneringen och var nöjd med resultatet men tycker inte att spelarna var tillräckligt bra, åtminstone inte i första halvlek:

Det var ett fantastiskt resultat. 3-0 på bortaplan är riktigt bra. Men det smickrade oss en del om jag är ärlig. Första halvleken var inte fantastisk. De unga pojkarna anpassade sig till spelstilen och planen är helt annorlunda. Laget hade dessutom inte spelat tillsammans tidigare och vi hade en eller två 16-åringar, så det fanns många ursäkter. Men vi sa till dem i halvtid att det inte var acceptabelt och inte tillräckligt bra.

För att vara ärlig så kom vi ut och spelade den fotboll vi kände var rätt för oss och de kunde inte hantera Marcus [Rashfords] snabbhet där framme. Så vi visste att det inte var passningsspel för oss, men mer om att komma in bakom dem effektivt. Vi gjorde det och vann 3-0, så jag var väldigt nöjd med andra halvlek.

Butt säger att han idag har en mer överseende roll i klubben. Han ansvarar för U19-laget i Uefa Youth League men man spelarna tränar med U18 och U21, så laget är ett hopkok där spelarna får lösa uppgiften med sin talang.

Butt tycker att det är bra att spelarna får erfarenhet av europeisk fotboll och att laget i slutändan förtjänade segern.

Läs mer på Manutd.com.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS