Southampton – United 2-3: Martial tvåmålsskytt

United skakade av sig veckans Champions League-debacle och valde istället att ta vid där förra lördagen avslutades, med Anthony Martial i huvudrollen. Matchen blev tillslut ytterst nervkittlande när Southampton gick all in för kvittering, men United höll ut och stod som segrare när matchen visslades av.

Till en inledning av matchen var det astronomisk skillnad på inställningen lagen emellan. Southampton tog tidigt tag i taktpinnen och satte United under stenhård press, vilket de svarttröjade hade oerhört svårt att hantera. Mané och Tadic sprang sönder försvaret och Pellè stångade sig igenom mittlåset Blind/Smalling gång på gång.
Embed from Getty Images

Det var helt enkelt en tidsfråga innan hemmalaget skulle ta ledningen. Vid 1-0-målet var det ett osynkroniserat Manchester United som blev totalt genomspelade lagdel för lagdel. Mané fick bollen rättvänd centralt i banan och hittade en fri Ward-Prowse ute på högerkanten, därifrån fick han opressad måtta in ett fint inspel mot en framstormande Mané. Senegalesen stötte till bollen och De Gea stod för en fantastisk räddning, returen hamnade dock inte bättre än att Pellè kunde peta in den bakom en vilt sprattlande De Gea.

Hemmalaget fortsatte att trumma på med sin press och kom gång på gång igenom. Pellè hade ett stolpskott och De Gea fick stå för ytterligare någon svettig räddning innan United slutligen fick ordning på sitt spel, och plötsligt föll Southampton ner i försvarsgroparna och tappade sitt spel helt och hållet.

Efter ett längre anfall blev Juan Mata friställd, efter en duell där Morgan Schneiderlin vann kampen i luften och fick fram bollen till spanjoren. Mata blev i sin tur av med bollen efter en klockren tackling av Yoshida, men bollen kom till Anthony Martial som ”Cruyffade” bort Van Dijk och placerade in kvitteringen. United fick nu igång sitt spel ordentligt och den offensiva kvintetten började skapa chanser. Närmast 2-1 var det när Schneiderlins avslut, efter en hörnvariant, blev blockat av en Southampton-spelare.

Andra halvlek inleddes precis som den första, med ett hungrigt hemmalag och ett United som famlade efter sitt spel. Därför kom det som en blixt från klar himmel när Yoshida bjöd Martial på ett friläge tio minuter in i halvleken. I det friläget höll sig 19-åringen iskall och rullade behärskat in 2-1 bakom Stekelenburg.
Embed from Getty Images

Målet gav bortalaget självförtroende och nu radades chanser upp och spelet, som under matchen stundtals varit bortblåst, flöt plötsligt. Det var nu en tidsfråga innan det tredje målet skulle komma. Det målet kom tillslut från Juan Matas vänsterfot. Ett fint uppbyggt anfall där Schweinsteiger drev framåt och serverade Memphis Depay inne i straffområdet, Memphis vände bort sin back och pricksköt den första stolpen. Returen studsade ut till straffpunkten och därifrån var Mata distinkt och smällde in bollen i nät.

United hade nu fullkomligt kontroll på denna match, hemmapubliken hade tystnat och vissa hade till och med gett sig hemåt. Med några få minuter kvar slet sig, den oerhört kvicke, Mané loss på högerkanten och pricksköt ett inlägg på Pellés panna och reduceringen var ett faktum. Nu var det ett vilt jagande hemmalag som hade vittring på kvittering. Förutom tio kämpande utespelare hade Southampton nu även en storspelande De Gea och klockan emot sig. Just spanjoren stod för ett antal svettiga räddningar, varav räddningen på Wanyamas avslut var av allra högsta klass. Hemmalagets tokpress resulterade inte i något ytterligare mål utan matchen slutade med tre oerhört sköna poäng hem till Manchester.

Van Gaal hintade om nya målsättningar efter matchen:
– Ett fantastiskt resultat borta mot Southampton, och jag tror att vi gjort en tydlig redogörelse om att vi kommer kampas om titeln.

Resultat

Southampton 2
Manchester United 3

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 6
Tid: Söndagen den 20 september 2015, 17.00
Plats: St Mary’s Stadium
Publik: 31 588
Domare: Mark Clattenburg (assisterande: Beck, Collin; fjärde: Friend)

Matchhändelser

13 Graziano Pelle 1-0
34 Anthony Martial 1-1
50 Anthony Martial 1-2
68 Juan Mata
Assist: Memphis
1-3
73 Virgil van Dijk
78 Jose Fonte
86 Graziano Pelle 2-3

Manchester United

De Gea
Darmian, Smalling, Blind, Rojo
Carrick, Schneiderlin
Mata, Rooney, Memphis
Martial

Valencia för Darmian (46)
Schweinsteiger för Carrick (60)
McNair för Rojo (69)

Avbytare: Romero, Young, Herrera, Fellaini

Southampton

Stekelenburg
Yoshida, Fonte, Van Dijk, Targett
Wanyama, Romeu
Mane, Ward-Prowse, Tadic
Pelle

Martina för Targett (46)
S Davis för Romeu (56)
Long för Ward-Prowse (76)

Avbytare: K Davis, Soares, Rodriguez, Juanmi

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS