Motståndarkollen: Costa i fokus när Chelsea vände negativ trend

Chelsea-Arsenal

Två av Manchester Uniteds stora konkurrenter möttes i ett av helgens två Londonderbyn. Matchens och hela helgens stora snackis var Diego Costas provokativa spel mot både Laurent Koscielny och Gabriel Paulista. Situationen har diskuterats hela helgen så jag tänker inte gå in i detalj på vad som hände men Costa skulle ha blivit utvisad. Under kvällen har FA meddelat att Costa kommer att granskas och med tanke på hur hårt de agerat de senaste åren kan han förmodligen vänta sig en avstängning.
I övrigt blev matchen aldrig den stormatch den kunde ha blivit. Arsenal fick två röda kort och kunde aldrig göra sig själva rättvisa. Resultatet innebär att Chelsea, med CL-matchen i veckan inräknat, nu har två raka segrar och därmed sin negativa trend. Arsenal däremot har två raka förluster och har fått tre röda kort på två matcher.

Embed from Getty Images

Manchester City-West Ham

Formlaget från den andra delen av Manchester, som med inledande facit tycktes gå mot en enkel ligaseger har svajat betänkligt i de senaste matcherna. Förra veckan var de nära poängtapp mot Crystal Palace och mot Juventus i veckan förlorade de med 2-1.
Mot West Ham i helgen kom deras första poängtapp, i ligan, för året. De förlorade även den matchen med 1-2. Resultatet innebär att nye tränaren Slaven Bilic och hans mannar tagit tre smått osannolika bortavinster mot City, Arsenal och Liverpool. Det tog dem upp på 13 poäng, vilket för dem till en tredjeplats i Premier League, en poäng bakom United.

Leicester City

Laget med nye tränaren Claudio Ranieri kravlar sig kvar i toppen efter ännu en upphämtning. Det börjar bli en vana för laget som på ett helt otroligt sätt klarade sig kvar förra året. Efter 21 omgångar låg de sist men sju segrar på de sista nio matcherna gjorde att nykomlingen lyckades stanna kvar. I år har de surfat vidare på den vågen och vi berättade förra veckan hur de hämtade upp ett 0-2 underläge hemma mot Aston Villa. På Britannia i helgen lyckades de återigen vända ett tvåmålsunderläge men denna gången räckte det bara till en poäng. Matchen slutade 2-2. Värt att nämna är att Riyad Mahrez gjorde mål igen, sitt femte för säsongen, med det delar han skytteligan med Callum Wilson.

Embed from Getty Images

Ipswich Town

På onsdag klockan 21 möter United Ipswish. Det blir de rödas första ligacupmatch för året i den turnering de åkte ut ifjol mot MK Dons. Det misstaget vill de inte upprepa i år och kommer förmodligen inte ställa upp med något reservlag.
Ipswish har inlett säsongen bra och ligger femma i Championship. I helgen spelade de 1-1 hemma mot Birmingham. I den matchen kom de tidigt i underläge med kunde vänta tack vare ett omdiskuterat straffmål, signerat Brett Pitman.

Tottenham – Crystal Palace

I helgens andra Londonderby tog Tottenham en övertygande seger mot ett av säsongens andra succélag Crystal Palace. Matchens enda mål gjordes av nyförvärvet från Bayer Leverkusen Heung-Min Son, som gjorde sin första ligamatch hemma på White Hart Lane.

Embed from Getty Images

Sunderland

Det går fotbollsmässigt trögt uppe i nordöstra England. Sunderland och Newcastle parkerar sist, respektive näst sist i tabellen. För Sunderland som United möter nästa helg blev det 2-0 förlust borta mot Bournemouth, laget har ännu inte vunnit i ligan i år och ser ut att gå mot ytterligare ett tufft år.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS