Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fergusons nya bok: Guardiola, Moyes, presskonferenser, lön, världsklasspelare, Pogba, Giggs

Sir Alex Fergusons nya bok Leading, som Ferguson har skrivit tillsammans med Sir Michael Moritz, publicerades idag. Delar av innehållet har förstås sipprat ut i media och detta är vad vi tar med oss:

  • Ferguson antyder att David Moyes egentligen bara var Uniteds sjätteval som efterträdare till Ferguson. Huvudkandidaten var Pep Guardiola, som dock redan hade hunnit göra klart med Bayern München. Jose Mourinho, Carlo Ancelotti, Louis van Gaal och Jurgen Klopp var också alternativ som inte gick att lösa. [Telegraph]
  • Moyes stora misstag var att inte behålla Mike Phelan i United. [Telegraph (igen)]
  • När Wayne Rooney förhandlade till sig ett nytt kontrakt hösten 2010 passade även Ferguson på att skaffa sig ett nytt kontrakt. Den legendariska managern menade att managern alltid skulle vara bäst betald i klubben. Han framförde detta till David Gill och Joel Glazer som omedelbart höll med och så beslutade man att höja Fergusons lön. [Independent]
  • Ferguson tycker att presskonferenser är vitala för en manager: ”För en manager måste du komma ut från en presskonferens som vinnare, oavsett resultatet. En av mina hobbys nu är att titta på presskonferenser. Du kan döda dig själv på en presskonferens, det är en viktig del av ditt jobb.” [Express]
  • Ferguson menar att han under sin tid i United bara hade fyra världsklasspelare: Eric Cantona, Ryan Giggs, Cristiano Ronaldo och Paul Scholes. [BBC]
  • Agenten Mino Raiola får skulden för att Paul Pogba blev en nyckelspelare i Juventus istället för i United. [BBC (igen)]
  • Ryan Giggs kommer att bli en fantastisk manager: ”Ryan kommer till slut att bli en fantastisk manager – han har intelligensen, närvaron och kunskapen. Hade han slutat i runt 35 års ålder, snarare än när han var 40, finns det alla chanser att han hade varit min assisterande manager under mina fem sista år i Manchester United.” [BBC (igen)]
  • Till sist en titt på spelarna som borde ha spelat för United men av olika anledningar inte gjorde det:

https://twitter.com/DickinsonTimes/status/646227062328565760/photo/1