Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag!

Ja! det är match igen. Den här gången är det Sunderland som står för motståndet på Old Trafford i Premier League.

Sunderland brukade vi inte bry oss om. Sedan hände det något, våren 2012, som vi inte vill prata om och efter det så tycker vi rätt illa om Sunderland. Detta trots att vi brukar befolka Sunderland med sympatiska herrar som John O’Shea och Big Bad Wesley Brown.

På något märkligt sätt brukar Sunderland halka sig kvar i Premier League. Förra året med god hjälp av Louis van Gaals gamla lagkamrat Dick Advocaat som ledde det hopplösa laget till fler poäng än man förtjänade.

https://twitter.com/iammoallim/status/646701956090740736

Advocaat har ett lite för bra facit mot Van Gaal för att det ska kännas bekvämt. Dags för Van Gaal att putsa till den statistiken.

Manchester Uniteds Deutscher Fussballmeister har ännu inte gjort mål för Manchester United. En som gjorde mål för United – mot just Sunderland, dessutom – var Paul Scholes. Vi slänger in den och hoppas att Deutscher Fussballmeister blir inspirerad.

Ja, Scholes gjorde förstås inte bara mål mot Sunderland. Men det här är en kolumn om Manchester United mot Sunderland och inte en kolumn om Scholes. En annan som har gjort mål mot Sunderland är Nemanja Vidic. Det var ett segermål, på tilläggstid, som såg till att de regerande och blivande engelska mästarna behöll kontakten med Liverpool och Chelsea i tabellen. Framför allt var det ett typiskt Nemanja Vidic-mål.